DEADLINE ATHEN

• DEADLINE ATHEN
    - en interaktiv dokumentar

Deadline Athen - en interaktiv dokumentar om børn på flugt. Hvert år lykkes det 5.000 flygtningebørn at krydse Europas grænse. De er på jagt efter asyl og et bedre liv. Men kun de færreste når deres mål.

I den interaktive dokumentar Deadline Athen styrer eleverne journalisten, der rejser til Athen for at fortælle historien om de afghanske flygtningedrenge i Europa.

Deadline Athen vil tage de unges medievaner alvorligt og skabe et seriøst læringsmiddel, der appellerer til dem og udfordrer dem – især i relation til stof, det kan virke fjernt fra de unges verden – som fx u-landsstoffet.

Den høje grad af interaktivitet giver eleverne en følelse af frihed til at vælge og til at bestemme over handlingen, ligesom den ansporer til refleksion.

Det er eleverne selv, der bestemmer hvor de tager hen. Det er deres valg, der afgør, hvilken historie om de afghanske flygtningedrenge, de fortæller verden:

• Svigter vi flygtninge i nød?

• Forsvarer vi os imod at blive oversvømmet af mennesker, der jagter rigdom.

• Har vi overhovedet råd til at hjælpe alle?

Alt det eleverne oplever i Deadline Athen er virkeligt og optaget ved, at en rigtig journalist har haft et kamera spændt på hovedet.

Interaktiv dokumentar, ekstramaterialer og foredrag

På Deadline Athens hjemmeside kan du finde selve spillet, lærer- og elevvejledninger og dykke ned i ekstramaterialer om bl.a. journalistik, flygtninge i Danmark og krigen i Afghanistan.

Når I har spillet spillet, kan I mod betaling, booke journalisterne, der har lavet Deadline Athen, til at komme og holde et oplæg på Jeres skole. Her vil de fortælle om deres oplevelser i Athen og deres arbejde med at lave spillet. De kan også fortælle om arbejdet som journalist generelt.

Det er gratis at spille Deadline Athen. Vil man efterfølgende have besøg af journalisterne bag spillet, så koster det 6.000 kr. plus transport for et 2 timers forløb.

Årstid
    • Januar - marts
    • April - juni
    • Juli - september
    • Oktober - december

Udskoling

• Samfundsfag
    Se mere her
    skærmbillede-2014-10-30-kl-13-07-03.209.125.s.png Her kan du komme igang med spillet og læse baggrundsmateriale etc.
    Hvor?

På jeres skole

skærmbillede-2014-10-30-kl-13-40-20.913.689.s.jpg

Lasse Telling, Journalist
    Lasse, er en af de tre journalister der har været med at til lave det interaktive spil, Deadline Athen. Hvis I efter at have spillet spillet online gerne vil høre lidt mere om arbejdet med spillet eller om det at være journalist, så hører han gerne fra jer.