Skolen i virkeligheden / Odsherred

Et udpluk af kommunens

Spændende forløb

FORDELSKOMMUNE
I dette undervisningsforløb undersøger eleverne i fællesskab gennem øvelser og dialog sammenhængene mellem kolonialisme, handelsnetværk, racisme, magtforhold og historiebrug.  Ud over Nationalmuseet er Holbæk Museum det eneste sted i Danmark, hvor eleverne kan opleve en udstilling om Vestindien
Undervisning om affald kan tilrettelægges på mange forskellige måder – alt efter fag, klassetrin og metoder. Hent færdige undervisningsmaterialer og lærervejledninger. Vi har materialer til alle klassetrin og næsten alle fag i folkeskolen: natur/teknologi, fysik/kemi, biologi, geografi, dansk, engelsk, matematik, samfundsfag, musik, historie, håndværk og design, billedkunst og madkundskab.
WasteMiners er et rollespil i 4 akter, der hver passer med en dobbeltlektion. Den ene dobbeltlektion kan forgå på genbrugsstationerne i Nykøbing Sj eller Fårevejle. Spillet henvender sig til mellemtrinnet, men kan også bruges i udskolingen. I WasteMiners spiller eleverne de sidste overlevende efter en global miljøkatastrofe, der har lagt verden øde. Menneskene lever nu i forskellige klaner med hver deres personlighed og specielle evner, og de dyster om at bygge den bedste base op fra bunden. Men de eneste ressourcer, de har til rådighed, er resterne af nutidens samfund: AFFALD.
FNs Verdensmål er på alles læber. Ønsket om en bæredygtig fremtid kræver handling. Nu. Verdensmålene handler om dét, som vi alle sammen bliver påvirket af. Også her i Odsherred, hvor arbejdet med spildevand, drikkevand og affald er centrale for, at vi kan nå målsætningerne inden 2030

“Virkeligheden skal ind i skolen, og skolen skal ud i virkeligheden.” Det er den enkle vision, der understøtter fremtidens folkeskole. Folkeskolen skal løbende inddrage virksomheder, foreninger og andre interessenter, så undervisningen bliver mere virkelighedsnær for eleverne. Så lærer de mere.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.