Skolen i virkeligheden / Norddjurs

Brug virkeligheden Lær mere

…eller vælg efter

Fag
Målgrupper
Tidspunkter

Et udpluk af kommunens

Spændende forløb

FORDELSKOMMUNE
I den tidlige middelalder blev der sandsynligvis udkæmpet et stort søslag på Kolindsund. Dengang var sundet en stor sø, og man kunne sejle ind på sundet fra Kattegat og gennem Djursåen, som Grenåen hed engang. Slaget stod mellem Danmark og Norge. Den danske historieskriver Saxo og den islandske Snorre Sturluson har begge skrevet om søslaget, og de er begge enige om, at nordmændene vandt. Men de er uenige om, hvordan det hele gik til!
FORDELSKOMMUNE
En eksplosiv udvikling ramte Grenaa og området omkring byen i slutningen af 1800-tallet! I 1873 blev den store sø, Kolindsund, drænet og lavet til landbrugsjord, i 1876 kom jernbanen til byen, og i 1879 blev havnen udvidet. Alt dette betød store ændringer i infrastrukturen: Nu kunne menneskene med lethed transportere lokale råvarer rundt i landet.
FORDELSKOMMUNE
I skraldeværkstedet omdanner vi alverdens dimser og dutter til fantasifulde, sjove og bæredygtige figurer. Kun fantasien sætter grænser for, hvad kapsler, toiletruller, mælkekartoner, fjerbolde og meget andet kan forvandles til.
FORDELSKOMMUNE
Tag med på en tidsrejse fra oldtiden til i dag i bæredygtighedens tegn. På turen rundt i museets udstillinger, bliver vi klogere på, hvordan mennesker gennem tiden har påvirket den verden vi lever i.
FORDELSKOMMUNE
Hvad er kilder? Og hvordan bruger man dem? Hvordan finder man rundt i alle de oplysninger, man kan finde på internettet? Eleverne får en introduktion til kilder, hvordan de bruges, og hvordan de forholder sig kritisk til dem i deres skolearbejde og i hverdagen.
Thomas Rasmussen
Kontakt Skolen i Virkeligheden
Thomas Rasmussen

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Skolenivirkeligheden.dk. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.