Skolen i virkeligheden / Samsø

Et udpluk af kommunens

Spændende forløb

FORDELSKOMMUNE
Kom ud og lær om metals egenskaber hos HMF Group A/S. I dette undervisningsforløb til natur/teknologi vil eleverne undersøge hvad metal er, hvad metal bruges til og hvordan man arbejder med metal. På virksomhedsbesøget vil eleverne se og opleve, hvordan HMF Group A/S bruger metal.
FORDELSKOMMUNE
Kom ud og besøg Kvadrat A/S og oplev hvordan, de arbejder med tekstiler og materialevalg. I dette undervisningsforløb til håndværk og design skal eleverne arbejde med tekstilers egenskaber og designvalg ved at designe og producere en idrætspose. Forløbet er bygget op omkring et besøg på en mode- eller tekstilvirksomhed samt en designproces hvor man bl.a. undersøger, konkretiserer, konstruerer og forbedrer.
Oplev hvordan der arbejdes med farver og lys på et virksomhedsbesøg i Schjerning Farver A/S. Besøget er en del af undervisningsforløbet til billedkunst og/eller natur/teknologi. I forløbet lærer eleverne bl.a. om klassisk farvelære, hvordan farver påvirkes af lys, spredning af lys i regnbuen og lysbølger.

“Virkeligheden skal ind i skolen, og skolen skal ud i virkeligheden.” Det er den enkle vision, der understøtter fremtidens folkeskole. Folkeskolen skal løbende inddrage virksomheder, foreninger og andre interessenter, så undervisningen bliver mere virkelighedsnær for eleverne. Så lærer de mere.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.