Skolen i virkeligheden / Lolland

Tidspunkter

Et udpluk af kommunens

Spændende forløb

Folkekirkens Skoletjeneste Sydsjælland og Lolland/Falster tilbyder: Under overfladen – myter, monstre og mennesker. Bugtende søslanger, sylespidse tænder og kæmpemæssige gab. Monstre har altid spillet en rolle, når mennesket har skullet ordne og forstå den verden, som omgav dem. Eleverne skal arbejde med en række myter, som har det til fælles, at de indeholder et monster, der lever under overfladen.
FORDELSKOMMUNE
I Skælskør Lystskov findes en 9-hullers disc golf bane, som kan benyttes gratis. Disc golf er både en sjov og hyggelig sport som kan spilles af alle.
FORDELSKOMMUNE
PARTNERSKAB Eleverne har fået nye navne og nyt tøj. De sidder ved de samme pulte i skolestuen, som børn gjorde for 100 år siden. Der er blækregning og skråskrift på skemaet, når ”Fru Nielsen” underviser.
FORDELSKOMMUNE
ÅBEN SKOLE IDRÆTSPARTNERSKAB – Korsør Atletik & Motion tilbyder at etablere nogle sjove og lærige undervisningsforløb for børn. Vi tilbyder også lokale lærerkurser.
FORDELSKOMMUNE
  PARTNERSKAB Der er i dag mange myter og meget lidt viden om motorsport: det sviner, det larmer og det lugter. Det er jo ikke rigtig sport, og så er det farligt. ”Hestekræfter – motorsport på skemaet” gør op med disse myter gennem et undervisningsforløb til udskolingen i folkeskolen (7.-10. klassetrin). OBS: 1 forløb pr skole – 2 klasser ad gangen!
FORDELSKOMMUNE
Dette forløb omhandler alle de små krible krabledyr vi kan fange med net og ketsjer i vores bæk og sø ved Kongskilde Naturcenter. Alle børn har prøvet at fiske med et fiskenet, men nu skal de lærer hvordan man fisker med størst mulig succes. Eleverne skal studere deres fangst nøje og beskrive dyrene i detaljer.  Vi skal også lærer om hvordan smådyrene er genialt tilpasset til netop at leve dér hvor børnene har fanget dem.
Thomas Rasmussen
Kontakt Skolen i Virkeligheden
Thomas Rasmussen

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Skolenivirkeligheden.dk. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har brug for hjælp til, hvordan du retter i et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.