Skolen i virkeligheden / Vejle

Tidspunkter

Et udpluk af kommunens

Spændende forløb

I kunstmuseets permanente udstilling Se Mig! taler vi om de mange forskellige typer af portrætter. Hvordan de ser ud? Hvordan de er lavet? Hvad har kunstneren lagt specielt mærke til ved personen?  Og hvordan mon personen på billedet har det?
John Kørners kunst handler om problemer. Et problem er et spørgsmål, som er svært at besvare. På kunstmuseet hænger John Kørners grafiske serie ”War Problems”, som handler om de 21 danske soldater, der er blevet dræbt i krigen i Afghanistan fra 2002-2009. I serien ”War Problems” er problemet konkret: 21 mænd er døde. Men nogle gange er problemer mere abstrakte.
Hvad er den perfekte krop? Hvornår er kroppen sund, og hvad er den ideale krop? Selvopfattelse og (andres) billeder af kroppen optager børn og unge i en selfie-tid. Eleverne kommer på en rask travetur rundt i Vejles bymidte til en dialog om krop og identitet, mens vi bevæger os.
Hvordan bruger Føtex Havnen i Vejle data til planlægning, og hvordan kan automatiske prognoser hjælpe med at styre varebestilling, lagerbeholdning, vagtplaner m.m.? I dette undervisningsforløb i Matematik, vil eleverne få en forståelse for vigtigheden af databearbejdning, og hvordan man kan bruge matematiske modeller til at regne på, hvad der kommer til at ske i virkeligheden.

“Virkeligheden skal ind i skolen, og skolen skal ud i virkeligheden.” Det er den enkle vision, der understøtter fremtidens folkeskole. Folkeskolen skal løbende inddrage virksomheder, foreninger og andre interessenter, så undervisningen bliver mere virkelighedsnær for eleverne. Så lærer de mere.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.