Skolen i virkeligheden / Ishøj

Et udpluk af kommunens

Spændende forløb

FORDELSKOMMUNE
Tag dine elever med på Ballerup Stadsarkiv og lad dem opleve lokalhistoriens skattekammer. Arkivaren viser rundt og eleverne dykker ned i de historiske kilder omkring Seniorklubben Klør Es i Måløv.  I et rollespil skal eleverne tage stilling til, hvad kommunen skal stille op med de unges klub.
FORDELSKOMMUNE
Det er et lille stykke hverdagsmagi, når den klæbrige dej hæver og bliver til et stort luftigt brød. Men hvad er det egentlig der sker? Besøg Professor Yeasts laboratorie og bliv klogere på den mystiske gær. Vi går tæt på den levende ingrediens i brødet: Hvad er gær for en organisme og hvordan får vi den til at fungere bedst når vi bruger den til bagning?
FORDELSKOMMUNE
Det er sommer og bierne har supertravlt! men hvad laver de egentlig inde i bistadet, og hvad laver biavleren? I Pederstrup kan I møde Bidronningen der sætter alle sine arbejdere i gang med de mange opgaver i bistadet, og Biavleren der har brug for hjælp med at høste honning.
FORDELSKOMMUNE
Hvor kommer de madvarer egentlig fra, som vi spiser hver dag, og hvordan ser de ud, før de bliver til mad? Det ser vi nærmere på i dette forløb. Efter en quiz, hvor eleverne gennem bevægelse gætter, hvad forskellige madvarer er lavet af, går vi en tur rundt til marker og stalde i Pederstrup og ser på dyr og afgrøder og taler om, hvilke produkter vi får fra dem. Vi slutter af med at lave og smage på vores eget smør.
FORDELSKOMMUNE
Eleverne vil blive introduceret for forskellige eksempler på pixel-animation og få en grundlæggende gennemgang af teorien bag disse. Dette tilbud tilbydes også online – kontakt Mikael og hør nærmere om hvordan. Tilbud fra Ballerup Bibliotekerne.

“Virkeligheden skal ind i skolen, og skolen skal ud i virkeligheden.” Det er den enkle vision, der understøtter fremtidens folkeskole. Folkeskolen skal løbende inddrage virksomheder, foreninger og andre interessenter, så undervisningen bliver mere virkelighedsnær for eleverne. Så lærer de mere.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.