Skolen i virkeligheden / Stevns

Et udpluk af kommunens

Spændende forløb

FORDELSKOMMUNE
I dette undervisningsforløb undersøger eleverne i fællesskab gennem øvelser og dialog sammenhængene mellem kolonialisme, handelsnetværk, racisme, magtforhold og historiebrug.  Ud over Nationalmuseet er Holbæk Museum det eneste sted i Danmark, hvor eleverne kan opleve en udstilling om Vestindien
Stevns Kommune tilbyder – gennem Stevns Bibliotekerne – at undervise 9.-10. klasser i brugen af NemID og digital postkasse. Alle borgere fra det fyldte 15. år får automatisk en digital postkasse til kommunikation til/fra det offentlige, men mange unge ved det ikke.
Institutioner i Stevns kommune kan leje Garderhytten for et beskedent beløb. Garderhytten ligger lige ud til vandet i Strøby Ladeplads og har i sin umiddelbare nærhed strand, strandeng, sump, havn og skov at byde på, hvilket gør stedet til et ideelt sted i forhold til en række aktiviteter.

“Virkeligheden skal ind i skolen, og skolen skal ud i virkeligheden.” Det er den enkle vision, der understøtter fremtidens folkeskole. Folkeskolen skal løbende inddrage virksomheder, foreninger og andre interessenter, så undervisningen bliver mere virkelighedsnær for eleverne. Så lærer de mere.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.