Skolen i virkeligheden / Nordfyn

Et udpluk af kommunens

Spændende forløb

FORDELSKOMMUNE
BTK Ejby tilbyder et bordtennisforløb over 3 undervisningsgange, med fokus på spillet, bevægelse og sjov. Ved et forløb med BTK Ejby får eleverne mulighed for at stifte bekendtskab med grundlæggende teknikker og regler gennem lege og øvelser tilpasset børnenes motoriske alder.
FORDELSKOMMUNE
Danmarks Jernbanemuseum har bygget en ny kopi af det første damplokomotiv, ODIN, der køte i Danmark i sommeren 1847. Hertil har vi udviklet denne undervisningsaktivitet, hvor eleverne skal arbejde med perioden omkring midten af 1800-tallet og de synspunkter, der på det tidspunkt var fremme om indførelsen af jernbaner i Danmark.
FORDELSKOMMUNE
Reklamens billeder låner uhæmmet fra kunstens verden og de store fortællinger. I et oplæg med billeder og filmklip ser vi på, hvorledes kunstens komposition og æstetik i høj grad har inspireret reklamernes billedsprog.
Besøg Alex Andersen Ølund A/S i Odense og lær hvordan transport af varer organiseres. I dette undervisningsforløb til Matematik vil eleverne stifte bekendtskab med forskellige former for godstransport samt høre om lagerstyring og kapacitet blandt andet gennem e-learning spillet Cargo Dynasti. Eleverne træner gennem forløbet procentregning, brøker, decimaltal og rumfang. Derudover opnår eleverne kendskab til økonomi, renter, løn og opsparing.

“Virkeligheden skal ind i skolen, og skolen skal ud i virkeligheden.” Det er den enkle vision, der understøtter fremtidens folkeskole. Folkeskolen skal løbende inddrage virksomheder, foreninger og andre interessenter, så undervisningen bliver mere virkelighedsnær for eleverne. Så lærer de mere.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.