Skolen i virkeligheden / Solrød

Brug virkeligheden. Lær mere

…eller vælg efter

Fag
Målgrupper
Tidspunkter

Et udpluk af kommunens

Spændende forløb

FORDELSKOMMUNE
I dette undervisningsforløb undersøger eleverne i fællesskab gennem øvelser og dialog sammenhængene mellem kolonialisme, handelsnetværk, racisme, magtforhold og historiebrug.  Ud over Nationalmuseet er Holbæk Museum det eneste sted i Danmark, hvor eleverne kan opleve en udstilling om Vestindien
FORDELSKOMMUNE
Den 22. september 2022 kl. 9-10 inviteres I til foredragskoncert ”Global Compositions live” på Slagelse Bibliotek med Rune Thorsteinsson. “Global Compositions live” er en performance som blander koncert, foredrag, filmvisning og publikumsinteraktion. Fortællinger om at rejse og møde verden gennem musikken.  
Undervisningsforløbet viser dine elever, hvilke egenskaber træ har og hvilke teknikker man bruger, når man arbejder med træ. I forløbet skal eleverne lave praktiske øvelser på skolen, opleve hvordan Solrød Møbel- og Maskinsnedkeri arbejder med træ og herefter arbejde videre med deres eget træprodukt tilbage på skolen. På den måde får eleverne en forståelse for, hvordan det, de lærer i håndværk og design, bruges udenfor skolen.

“Virkeligheden skal ind i skolen, og skolen skal ud i virkeligheden.” Det er den enkle vision, der understøtter fremtidens folkeskole. Folkeskolen skal løbende inddrage virksomheder, foreninger og andre interessenter, så undervisningen bliver mere virkelighedsnær for eleverne. Så lærer de mere.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.