Skolen i virkeligheden / Hillerød

Tidspunkter

Et udpluk af kommunens

Spændende forløb

Hvordan var livet i Nordsjælland for 8000 år siden – eller for 80 år siden? Kom tæt på historikerne og arkæologernes arbejde med fortiden og få pirret nysgerrigheden, når du mærker flinteøksen i hånden, skriver med griffel, læser protokoller over børnearbejdere eller står med en slidt jødestjerne. Museum Nordsjælland er en fusion af Gilleleje Museum, Folkemuseet i Hillerød og Hørsholm Egns Museum.
Motion er afgørende for skoleelevers sundhed og koncentrationsevne. Her kan din klasse blive introduceret til en række forskellige motionsformer.
FORDELSKOMMUNE
Tag dine elever med på Ballerup Stadsarkiv og lad dem opleve lokalhistoriens skattekammer. Arkivaren viser rundt og eleverne dykker ned i de historiske kilder omkring Seniorklubben Klør Es i Måløv.  I et rollespil skal eleverne tage stilling til, hvad kommunen skal stille op med de unges klub.
FORDELSKOMMUNE
Det er et lille stykke hverdagsmagi, når den klæbrige dej hæver og bliver til et stort luftigt brød. Men hvad er det egentlig der sker? Besøg Professor Yeasts laboratorie og bliv klogere på den mystiske gær. Vi går tæt på den levende ingrediens i brødet: Hvad er gær for en organisme og hvordan får vi den til at fungere bedst når vi bruger den til bagning?

“Virkeligheden skal ind i skolen, og skolen skal ud i virkeligheden.” Det er den enkle vision, der understøtter fremtidens folkeskole. Folkeskolen skal løbende inddrage virksomheder, foreninger og andre interessenter, så undervisningen bliver mere virkelighedsnær for eleverne. Så lærer de mere.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.