Skolen i virkeligheden / Frederikssund

Tidspunkter

Et udpluk af kommunens

Spændende forløb

Begreber som renhed og hellighed kan virke fjerne og uforståelige i en verden, hvor religion ikke fylder særlig meget i det offentlige rum. Inden for religionerne findes der forskellige syn på renhed, ligesom det hellige kan tolkes på mange måder. I det daglige forbinder vi renhed med hygiejne, hvor det at børste tænder, gå i bad og vaske hænder er almindelige rutiner. I religioner får renhed en anden karakter, der ikke nødvendigvis handler om synligt snavs, men derimod om det, man kan kalde kultisk renhed. Det religiøse menneske forholder sig både til det hellige og det profane, hvor urenhed kan forekomme. Derfor findes der renselsesritualer, som skal fjerne urenheden fra krop og sjæl. Derudover er der også forskellige madvarer, som anses for rene eller urene.
TeaterTasken tilbyder kurser i dramatik, improvisation, skuespilsteknik, historiefortælling og oplæsning samt instruktion af amatører. Vi har erfaring i at undervise alle typer, bl.a amatørskuespillere, konfirmandhold og fagfolk som ønsker forskellige emner belyst, eksempelvis pædagoger omkring kropssprog og sproglig bevisthed.
Besøg de spændende udstillinger om den nye bro. Her kan skoleklasser og deres lærere arbejde med naturfag i praksis på Østersvej 4 i Frederikssund og på Bymidten 10 i Skibby.
Glaskunst for alle (næsten). Kom og lav en sjov nisse i glasstykker. Jeg har forberedt glasset, og jeres opgave at er designe nissen.  Den bliver efterfølgende monteret med en holder til fyrfadslys, så den kan skabe lys og glæde.
FORDELSKOMMUNE
Rundvisning på Svanholm, der drives økologisk af 85 voksne og 46 børn. Et gods med fælleskøkken, boliger, arbejdspladser, cafe, gårdbutik, landbrug, marker, kostald, klappegeder, drivhuse, børnehuse, skove, vindmølle, solceller, eget spildevandsrensning, 40 biler, 17 traktorer, gravhøje, historiske bygninger og masser af liv. Rundvisning kan tilrettelægges med fokus på egne ønsker.
Thomas Rasmussen
Kontakt Skolen i Virkeligheden
Thomas Rasmussen

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Skolenivirkeligheden.dk. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har brug for hjælp til, hvordan du retter i et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.