Skolen i virkeligheden / Aalborg

Tidspunkter

Et udpluk af kommunens

Spændende forløb

Når Søren fra Det Flyvende Kuffertcirkus ankommer til skolen er bilen pakket til bristepunktet med cirkusgrej. I løbet af de første timer bliver grejet pakket ud og introduceret.Vi skal arbejde med akrobatik, jonglering, stylter, balance, ethjulede cykler og meget andet. Det hele skal jo gerne ende med en spændende forestilling, så de modigste skal også prøve at ligge på spidse søm, gå på knust glas og måske sidde i en sværdkasse.
Fortællinger om Afrika – af en afrikaner! Lad eleverne få et autentisk møde, hvor der sættes fokus på det Afrika, de ikke kender. Få besøg af en Afrikaner- Kelvin Sam, som er født i Nigeria, vokset op i Nigeria og Togo og har boet i Danmark i over 15 år. Kelvin kender både danskog afrikansk kultur og er derfor i stand til at udvide elevernes læring om Afrika.
Fritidsfiskerne tilbyder spændende oplevelser og undervisning ude i naturen. Eleverne vil blandt andet stifte bekendtskab med garn- og rusefiskeri, og hvordan ser en fisk ud indvendig, se en krabbe dybt i øjnene, tilberede en fisk, smage på fjordens lækkerrier, bruge en vandkikkert og se livet på havbunden.
FunCenter leverer kvalitets læring gennem sjov leg og kreativitet, der foregår i anderledes rammer og som bliver udført på en utraditionel måde, samt virker motiverende for elevernes lyst til at lære og prøve sig selv af. Vi har etableret konceptet Skoletilbud, hvor I enten har mulighed for at afholde arrangementet hos os, eller os kan vi komme en tur forbi jer.
Besøg Danske Fragtmænd A/S i Aalborg og lær hvordan transport af varer organiseres. I dette undervisningsforløb til matematik vil eleverne stifte bekendtskab med forskellige former for godstransport samt høre om lagerstyring og kapacitet blandt andet gennem e-learning spillet Cargo Dynasti. Eleverne træner gennem forløbet procentregning, brøker, decimaltal og rumfang. Derudover opnår eleverne kendskab til økonomi, renter, løn og opsparing.

“Virkeligheden skal ind i skolen, og skolen skal ud i virkeligheden.” Det er den enkle vision, der understøtter fremtidens folkeskole. Folkeskolen skal løbende inddrage virksomheder, foreninger og andre interessenter, så undervisningen bliver mere virkelighedsnær for eleverne. Så lærer de mere.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.