Skolen i virkeligheden / Ærø

Et udpluk af kommunens

Spændende forløb

FORDELSKOMMUNE
Eleverne skal arbejde med og udvikle deres forståelse af tre centrale socialhistoriske begreber: Fattigdom, hjemløshed og at være socialt udsat. De skal se en række barske og rørende skæbnebårne dokumentarfilm og bliver vist rundt i Nordens bedst bevarede fattiggård.
Oplev hvordan der arbejdes med farver og lys på et virksomhedsbesøg hos Svanninge Malerforretning. Besøget er en del af undervisningsforløbet til billedkunst og/eller natur/teknologi. I forløbet lærer eleverne bl.a. om klassisk farvelære, hvordan farver påvirkes af lys, spredning af lys i regnbuen og lysbølger.
Undervisningsforløbet viser dine elever, hvilke egenskaber træ har og hvilke teknikker man bruger, når man arbejder med træ. I forløbet skal eleverne lave praktiske øvelser på skolen, opleve hvordan PA Savværk arbejder med træ og herefter arbejde videre med deres eget træprodukt tilbage på skolen. På den måde får eleverne en forståelse for, hvordan det, de lærer i håndværk og design, bruges udenfor skolen.
Lær dine elever grundlæggende kemi om grundstoffer, syrer/baser og reaktioner og tag klassen med ud på virksomheden Danfoss A/S, så de kan opleve, hvordan det de lærer i Fysik/kemi bruges i virkeligheden, og hvilke hensyn der tages for at beskytte miljøet.

“Virkeligheden skal ind i skolen, og skolen skal ud i virkeligheden.” Det er den enkle vision, der understøtter fremtidens folkeskole. Folkeskolen skal løbende inddrage virksomheder, foreninger og andre interessenter, så undervisningen bliver mere virkelighedsnær for eleverne. Så lærer de mere.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.