Skolen i virkeligheden / Lyngby-Taarbæk

Et udpluk af kommunens

Spændende forløb

FORDELSKOMMUNE
En mystisk kuffert dukker op i klasseværelset. Der er hverken afsender eller forklaring, blot en masse genstande i kufferten, der uden tvivl må have en sammenhæng til noget. Nogle dage efter klassens opdagelse af kufferten modtager eleverne et brev fra den lokale folkekirke, der inviterer klassen over til et besøg i kirken, hvor kufferten åbner til påskefortællingerne.
FORDELSKOMMUNE
I dag har en tredjedel af børn og unge prøvet at ryge, når de forlader folkeskolen. Et ungt menneske har sværere ved at tage stilling til de langsigtede konsekvenser, som et liv med afhængighed af rygning kan føre med sig. Derfor tilbyder Kræftens Bekæmpelse at møde jeres elever i øjenhøjde til en snak om tobak og få den unge til at reflektere over emnet, som måske kan afholde dem fra at starte med at ryge. Vores tilbud består af et gratis tilbud om ung-til-ung rygeforebyggende undervisning.
FORDELSKOMMUNE
Vil du være bedre til mundtlige fremlæggelser? Det sker blandt andet ved at tydeliggøre, hvordan du kan skelne mellem relevant/ikke relevant fagligt stof, og du lærer at forholde dig kritisk til kilder. Du får endvidere en introduktion til forskellige formidlingsformer, og hvordan kropssprog har indflydelse på modtagerens forståelse af dit budskab.

Jeg er åben skole koordinator i Lyngby Taarbæk Kommune. Hvis du vil høre mere om Skolen i Virkeligheden, har spørgsmål, gode forslag eller ønsker at blive et tilbud på hjemmesiden, må du meget gerne kontakte mig på mobil: 45 97 39 12 eller på mail: neso@ltk.dk

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.