Skolen i virkeligheden / Odder

Tidspunkter

Et udpluk af kommunens

Spændende forløb

Besøg Freja Transport og Logistics A/S i Stilling og lær hvordan transport af varer organiseres. I dette undervisningsforløb til Matematik vil eleverne stifte bekendtskab med forskellige former for godstransport samt høre om lagerstyring og kapacitet blandt andet gennem e-learning spillet Cargo Dynasti. Eleverne træner gennem forløbet procentregning, brøker, decimaltal og rumfang. Derudover opnår eleverne kendskab til økonomi, renter, løn og opsparing.
FORDELSKOMMUNE
Kom ud og lær om plastens egenskaber hos Martin Høft A/S – Rolgros. I gennem dette fællesfaglige forløb i Fysik/Kemi, Geografi og Biologi, vil eleverne lære om plastens egenskaber og genanvendelsesmuligheder. På virksomhedsbesøget vil de opleve, hvordan Martin Høft A/S – Rolgros bruger og arbejder med plast, i forbindelse med produktionen.
FORDELSKOMMUNE
Kom ud og lær om metals egenskaber hos HMF Group A/S. I dette undervisningsforløb til natur/teknologi vil eleverne undersøge hvad metal er, hvad metal bruges til og hvordan man arbejder med metal. På virksomhedsbesøget vil eleverne se og opleve, hvordan HMF Group A/S bruger metal.
FORDELSKOMMUNE
Gør dine elever klogere på menneskekroppen, og den rejse den er på gennem livet. I forløbet skal klassen besøge Forenede Cares plejehjem Bøgeskovhus for at få en forståelse for aldring og kroppens udvikling, samt møde mennesker der bor og arbejder på et plejehjem.
FORDELSKOMMUNE
Kom ud og besøg CD Company of Scandinavia A/S og oplev hvordan, de arbejder med tekstiler og materialevalg. I dette undervisningsforløb til håndværk og design skal eleverne arbejde med tekstilers egenskaber og designvalg ved at designe og producere en idrætspose. Forløbet er bygget op omkring et besøg på en mode- eller tekstilvirksomhed samt en designproces hvor man bl.a. undersøger, konkretiserer, konstruerer og forbedrer.

“Virkeligheden skal ind i skolen, og skolen skal ud i virkeligheden.” Det er den enkle vision, der understøtter fremtidens folkeskole. Folkeskolen skal løbende inddrage virksomheder, foreninger og andre interessenter, så undervisningen bliver mere virkelighedsnær for eleverne. Så lærer de mere.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.