Skolen i virkeligheden / Vejen

Tidspunkter

Et udpluk af kommunens

Spændende forløb

Kom ud og lær om plastens egenskaber hos BEWi Styropack A/S i Glejbjerg. I gennem dette fællesfaglige forløb i Fysik/Kemi, Geografi og Biologi, vil eleverne lære om plastens egenskaber og genanvendelsesmuligheder. På virksomhedsbesøget vil de opleve, hvordan virksomheden bruger og arbejder med plast, i forbindelse med produktionen.
Lær dine elever grundlæggende kemi om grundstoffer, syrer/baser og reaktioner og tag klassen med ud på virksomheden Teknos A/S i Vamdrup, så de kan opleve, hvordan det de lærer i Fysik/kemi bruges i virkeligheden, og hvilke hensyn der tages for at beskytte miljøet.
Besøg Visti Christensen Vognmandsforretning P/S og lær hvordan transport af varer organiseres. I dette undervisningsforløb til Matematik vil eleverne stifte bekendtskab med forskellige former for godstransport samt høre om lagerstyring og kapacitet blandt andet gennem e-learning spillet Cargo Dynasti. Eleverne træner gennem forløbet procentregning, brøker, decimaltal og rumfang. Derudover opnår eleverne kendskab til økonomi, renter, løn og opsparing.
Besøg Dansk Auto Logik A/S i Kolding og lær hvordan transport af varer organiseres. I dette undervisningsforløb til Matematik vil eleverne stifte bekendtskab med forskellige former for godstransport samt høre om lagerstyring og kapacitet blandt andet gennem e-learning spillet Cargo Dynasti. Eleverne træner gennem forløbet procentregning, brøker, decimaltal og rumfang. Derudover opnår eleverne kendskab til økonomi, renter, løn og opsparing.
FORDELSKOMMUNE
Skolemuseet i Over Lerte tager jer med tilbage til en skoledag anno 1930. Kom og oplev undervisning som i 1930, i den gamle skolestue, hvor I bl.a. skal prøve at skrive med griffel på tavle, prøve kræfter med skråskrift og blækpen.   I anden lektion er der " Leg som i gamle dage"
FORDELSKOMMUNE
Døde dyr i leret – Fossiljagt i Gram Lergrav Fossiljagt i en 10 millioner gammel havbund i Gram lergrav. Det kan næppe blive mere autentisk, når eleverne går i lergraven for at finde fossiler. Dette undervisningsforløb omhandler geologi, fossiler, tid, fordeling af land og hav m.m

“Virkeligheden skal ind i skolen, og skolen skal ud i virkeligheden.” Det er den enkle vision, der understøtter fremtidens folkeskole. Folkeskolen skal løbende inddrage virksomheder, foreninger og andre interessenter, så undervisningen bliver mere virkelighedsnær for eleverne. Så lærer de mere.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.