Viden & Foredrag

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• Salshuset-672x372.jpg

Børnearbejde i Middelalderen

Hvad lavede børn i Middelalderen? Kom på besøg på stormandsgården Ulvsborg og oplev, hvordan det er at have været barn på Valdemar Sejrs tid. Hvad fik man tiden til at gå med uden mobiltelefon, Ipads eller bare en fodbold? NB: Her kan du bruge foreningspuljen; kontakt din afdelingsleder.

• Crossing Borders

Crossing Borders tilbyder workshops med fokus på globale udfordringer, aktivt medborgerskab og mødet mellem unge på tværs af kulturer. Formålet er at give eleverne i udskolingen et bredere globalt perspektiv og gøre dem opmærksom på forskellige internationale problemstillinger og skolesystemer.

• Billede_skoleskak_lærer_elever.jpg

Dansk Skoleskak – Gør dine elever læringsparate

Skoleskak er en anderledes måde at motivere og styrke elevernes interesse og udbytte i matematik. Er godt for alle – også for klassens bund- og topelever. Begejstrer eleverne, da det er spil og ”leg”, samtidig med, at de bliver bedre til matematik. Styrker mere ro, koncentration og fokus.

• DEADLINE ATHEN

Hvert år lykkes det 5.000 flygtningebørn at krydse Europas grænse. De er på jagt efter asyl og et bedre liv. Men kun de færreste når deres mål. I den interaktive dokumentar Deadline Athen styrer eleverne journalisten, der rejser til Athen for at fortælle historien om de afghanske flygtningedrenge i Europa. Deres mission er at samle materiale til en artikel, som de skal skrive, når de har talt med forskellige kilder i Athen.

• DFUNK Outreach

"DFUNK Outreach har til formål at oplyse og skabe debat om flygtninges vilkår i Danmark og internationalt på en levende måde, og i øjenhøjde med tilhørerne. Vores ildsjæle i DFUNK Outreach tager ud til folkeskoler, gymnasier og mange andre steder i landet og formidler tal, fakta og personlige fortællinger om livet som flygtning.

• Skærmbillede 2017-09-28 kl. 10.55.12.png

Digital Liv - Børn og forældre

En workshop med Børns Vilkår, der søger at mindske gabet mellem forældre og børns/unges viden og syn på sociale medier. Som noget nyt deltager både forældre og deres børn derfor i sammen workshop.

• dit-digitale-liv-for-boern-og-unge.jpg

Dit Digitale Liv

Med afsæt i cases fra BørneTelefonen reflekterer eleverne over egen og andres færden på nettet. Sammen finder vi ud af, hvordan de kan bruge internettet, spil og sociale medier hensigtsmæssigt.

• digitalt-digitalt-liv-aargange.jpg

Dit digitale liv -For flere klasser/årgange

Børns Vilkår tilbyder et fælles oplæg for flere klasser om børn og unges digitale liv.

• EU skolefoto.jpg

Europa-Parlamentet og Kommissionen

Til skoleklasser tilbyder vi både foredrag & præsentationer, undervisningsmaterialer og studieture. Vores tilbud har til hensigt at oplyse skoleelever fra folkeskolens ældste klassetrin og indtil højniveau på gymnasiet om Europa-Parlamentet og dets virke.