Natur & Friluftsliv

• Besøg dit lokale vandværk

Besøg dit lokale vandværk i Hillerød Kommune og lad eleverne blive klogere på vandets kredsløb og på hvordan et vandværk fungerer. Du har mulighed for at planlægge besøget med udgangspunkt i, hvordan I konkret arbejder med vand i undervisningen.

• Besøg en produktionsgård - Freerslev Kotel

Besøg Freerslev Kotel, som er et produktionslandbrug i Gørløse. Lær om produktion af oksekød, fødevarer og oplev livet på en gård.

• Besøg genbrugsstationen

Besøg genbrugsstationen i Hillerød, mærk livet på arbejdspladsen og lær om genanvendelse af pap, plast, metal, papir, glas og meget mere. Vi har en skolestue, og undervisningen kan tilpasses jeres behov og forudsætninger.

• Hilleroed_Centralrenseanlaeg5.JPG

Besøg Hillerød Centralrenseanlæg

Har du nogensinde tænkt over, hvad der sker, når du trækker ud i toilettet, eller når du hælder brugt opvaskevand ud i håndvasken? Besøg Hillerød Centralrenseanlæg og lær om vandets vej fra dit hjem til renseanlægget, og om hvordan vi renser vandet, så det næsten er rent igen.

• BESØG ØRESUNDSAKVARIET

Kom helt tæt på dyrelivet i Øresund. På Øresundsakvariet kan I komme til at trykke hånd med en taskekrabbe eller tage med ud og fange dyr i Kronborgbugten. I kan også komme ud og snorkle eller komme på tur med vores 12 personers speedbåd.

Tilbud i anden kommune

• Dyrenes Ambassadører

Mange børn kender mig fra tv-programmet Vilde Venner på DR, Ramasjang. Jeg har her på siden samlet et par af de overskrifter vi kan arbejde med. Se under mere info. Hvis du har andre ønsker, så brug mig som inspirationskilde og fagperson.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Eghjorten - partnerskab med Hillerød Kommune

Eghjorten er en økobase beliggende mellem Hillerød og Fredensborg. På Eghjorten ligger der blandt andet en dejlig naturlegeplads og en disc golf bane til fri afbenyttelse. Derudover kan Eghortens medarbejdere tilbyde udeundervisning i fx navigation, matematik i skoven samt botanik.

• havkajak 1.jpg

En dag på fjorden

Den smkke fjord giver mulighed for mange oplevelser og meget læring.
    Bliv introduceret til havkajaksejlads med Ungdomsskolens erfarende kajak- og friluftsinstruktører. Vi mødes på Frederikssund Lystbådehavn og tager sammen ud på Roskilde Fjord for at nyde, opleve, erfare og lære.

• Energitjenestens skoletjeneste

Energitjenesten arbejder med energibesparelser, klima og vedvarende energi på undervisningsområdet. Energitjenesten støtter og vejleder undervisere, der beskæftiger sig med klima og energi.

• ESRUM KLOSTER & MØLLEGÅRD

Esrum Kloster & Møllegård byder på skeletter, munke, giftplanter, Nordens dronning og spil om reformationen.

Tilbud i anden kommune