• folkersenautomobiler.jpg

Besøg en Bilforhandler - Oplev benzin, biler og begejstring

Folkersen Automobiler er en autovirksomhed hvor eleverne kan opleve virkeligheden, både bag bilhandel og en automekanikers arbejde. Vi vil gerne vise rundt i hele butikken, så børnene når igennem administration, salg og værksted.

• Lav et cykelcheck!.jpeg

Besøg en Cykelhandler - giv cyklen et check

Rex Cykler er en stor cykelforretning og -værksted i Helsinge. Lad eleverne tage deres egne cykler med ned til os, og så viser vi dem, hvordan man giver cyklen et service-check. Alt afhængig af deres alder, giver vi eleverne indsigt i, hvordan de checker bremser, kæde, lys mv. så kan de komme ud og ræse i fin stil.

• Besøg en produktionsgård - Freerslev Kotel

Besøg Freerslev Kotel, som er et produktionslandbrug i Gørløse. Lær om produktion af oksekød, fødevarer og oplev livet på en gård.

Tilbud i anden kommune

• Skærmbillede 2015-04-24 16.01.57.png

Elektronik

På elektronikholdet vil vi arbejde med analog og digital elektronik. Forløbet giver eleverne mulighed for at afprøve elektroniske komponenters virkemåde i forsøgsopstillinger. De skal også lære at lodde, men vi arbejder mere med breadboards, hvor opstillingerne let kan ændres. Digitalt skal vi arbejde med programmering af "Arduino" boards.

• folketingssalen_anderspedersen_0.jpg

Hvad er lovgivning, og hvad bruger vi den til?

Få lovgivningen tættere på elevernes dagligdag, og en bedre forståelse for lovgivningens betydning for vores samfund. Eleverne vil blive inddraget, og være aktive i foredraget med deres egne oplevelser og eksempler. Foredraget vil/kan tage udgangspunkt i det aktuelle klassetrin og eventuelle temaer, som klassen beskæftiger sig med.

• th.jpeg

Iværksætteri - fra idé til virkelighed

Har du en god idé, eller et specielt talent som du godt kunne tænke dig at leve af? Det er cool at være iværksætter, men der er også hårdt arbejde på vejen  fra en god ide til en god forretning. Så hvordan kommer man i gang, hvem kan hjælpe og hvor kan man skaffe penge til at starte egen virksomhed?

• Kommunikation på arbejdspladsen.jpeg

Kommunikation på arbejdspladsen - tal ordentligt

I dette forløb vil udskolingselever kunne prøve kræfter med kommunikation i professionelle sammenhænge. Direktør for Helsinge Hallerne og lokal iværksætter Jan Dissing, vil introducere begrebet professionel kommunikation og via øvelser give eleverne en idé om, hvad de vil møde ude på arbejdspladserne.

• Mød en Bankdirektør - Er penge kun papir?

Kunne I tænke jer at høre mere om penge & privatøkonomi? Danske Bank i Helsinge tilbyder at besøge jeres skole, med et anderledes og spændende indlæg, som er skræddersyet til netop jeres klasse.

• Huskøb.jpg

Mød en Mægler - En "ejendommelig" erfaring

Hvordan køber og sælger man et hjem? I skolen arbejder eleverne med rentesregning og gæld - men hvis I vil opleve en måde, hvor disse redskaber faktisk anvendes hele tiden og er nødvendige, så kan Danbolig komme ud og fortælle om ejendomshandel, salgsopstilling, brug af billeder og meget mere.

• missing.PNG

THEMISSINGLINK.DK – digital brobygning mellem naturfag og virksomheder

The Missing Link understøtter din faglige fysik/kemi-undervisning med film og opgaver, der viser eleverne koblingen mellem fagene og danske teknologivirksomheder - og deres ansatte.