Viden & Foredrag

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• Billede_skoleskak_lærer_elever.jpg

Dansk Skoleskak – Gør dine elever læringsparate

Skoleskak er en anderledes måde at motivere og styrke elevernes interesse og udbytte i matematik. Er godt for alle – også for klassens bund- og topelever. Begejstrer eleverne, da det er spil og ”leg”, samtidig med, at de bliver bedre til matematik. Styrker mere ro, koncentration og fokus.

• DEADLINE ATHEN

Hvert år lykkes det 5.000 flygtningebørn at krydse Europas grænse. De er på jagt efter asyl og et bedre liv. Men kun de færreste når deres mål. I den interaktive dokumentar Deadline Athen styrer eleverne journalisten, der rejser til Athen for at fortælle historien om de afghanske flygtningedrenge i Europa. Deres mission er at samle materiale til en artikel, som de skal skrive, når de har talt med forskellige kilder i Athen.

• TommyGroenGuide.jpg

Den grønne guide

Miljøundervisning
    Den Grønne Guide kan komme til skolerne med grøn inspiration til både lærere og elever om miljø og bæredygtighed.

• DFUNK Outreach

"DFUNK Outreach har til formål at oplyse og skabe debat om flygtninges vilkår i Danmark og internationalt på en levende måde, og i øjenhøjde med tilhørerne. Vores ildsjæle i DFUNK Outreach tager ud til folkeskoler, gymnasier og mange andre steder i landet og formidler tal, fakta og personlige fortællinger om livet som flygtning.

• dit-digitale-liv-for-boern-og-unge.jpg

Dit Digitale Liv

Med afsæt i cases fra BørneTelefonen reflekterer eleverne over egen og andres færden på nettet. Sammen finder vi ud af, hvordan de kan bruge internettet, spil og sociale medier hensigtsmæssigt.

• EU skolefoto.jpg

Europa-Parlamentet og Kommissionen

Til skoleklasser tilbyder vi både foredrag & præsentationer, undervisningsmaterialer og studieture. Vores tilbud har til hensigt at oplyse skoleelever fra folkeskolens ældste klassetrin og indtil højniveau på gymnasiet om Europa-Parlamentet og dets virke.

Tilbud i anden kommune

• FORSVARETS MOBILE UNDERVISNING

"Check Point One" er et mobilt undervisningstilbud om sikkerhedspolitik i Danmark og på verdensplan. En gæstelærer fra Forsvaret giver eleverne saglig og opdateret undervisning om aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske emner.

• Fremad - det er dit valg!

Et energifyldt foredrag til jeres elever om motivation, udfordringer og målsætning. Med over 60 foredrag på skoler i 2016 leverer Mads Herschend et foredrag i øjenhøjde med eleverne og rykker dem.

• BV_0038 mellem2.jpg

Klassetrivsel

En involverende og aktiv workshop om klassefællesskab og om at forebygge og stoppe mobning. Gennem øvelser, film og cases fra BørneTelefonen belyser vi emner som trivsel, digital mobning og fællesskab.