KULTUR & SAMFUND 22 tilbud

• Undervisning-mit-sted.jpg

Mit sted i Lyngby-Taarbæk

Hvad er dit sted i Lyngby-Taarbæk? Vi starter i det kreative værksted, hvor eleverne får saks og papir i hånden og laver en collage med deres eget sted. Derefter går vi sammen med Stadsarkivets formidler op i udstillingen, hvor vi reflekterer over sammenhængen mellem vores egne steder og de mennesker, vi er. Måske er der endda sammenfald imellem elevernes og de udstillede steder?

• Din min og vores skole A2 plak_.jpg

Din, min og vores skole

Hvordan var det at gå i skole for 50-100 år siden? Stadsarkivets formidler viser rundt i efterårets skoleudstilling; "Din, min og vores skole". Eleverne hører bl.a. om dengang dagen stod på morgensang, hård disciplin, frikadellesløjd og udenadslære. Og til sidst skal eleverne selv på opdagelse i udstillingen og løse en række opgaver.

• Hvem bestemmer i din kommune?

Hvem bestemmer I din kommune?

Det og meget andet kan Kommunaldirektør, Søren Hansen, give svar på i et oplæg på jeres skole.

• Email.png

Åben invitation fra Stadsbiblioteket

Hvad kunne du tænke dig at bruge biblioteket til?

Hvis du har mod på et tværfagligt projekt med biblioteket som samarbejdspartner, eller bare har en god idé du gerne vil dele med os, så hører vi meget gerne fra dig.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Biblioteksbesøg med booktalk.jpg

Biblioteksbesøg med booktalk for 4. klasse

Tilbuddet er en grundlæggende introduktion til biblioteket som et sted, hvor man kan få hjælp til både opgaveskrivning og lystlæsning.

• biblioteksbesøg for de små.jpg

Biblioteksbesøg - for de små

Vi tilbyder nu et velkomstbesøg til biblioteket til 1. og 2. klasserne.
    I løbet af besøget vil vi lege, læse højt og vise rundt.

• En fremmed flytter ind_Lyngby Handelsskole.jpg

En fremmed flytter ind - mød unge flygtninge

​Mød unge, der har en anden opvækst i lande fjernt fra Danmark, og som nu bor og går i skole i Danmark.

• kuffert.jpg

Påskekufferten - 2. klasse

En mystisk kuffert dukker op i klasseværelset. Der er hverken afsender eller forklaring, blot en masse genstande i kufferten, der uden tvivl må have en sammenhæng til noget. Nogle dage efter klassens opdagelse af kufferten modtager eleverne et brev fra den lokale folkekirke, der inviterer klassen over til et besøg i kirken, hvor kufferten åbner til påskefortællingerne.

• B3015.jpg

LYNGBYPORTRÆTTER

Stå ansigt til ansigt med lokalhistorien, når Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv slår dørene op
    for forårets udstilling Lyngbyportrætter.

• IMG_5772.JPG

Møller for en dag

Kom i lære som møllersvend og oplev på egen krop, hvordan det var at være møller i gamle dage.  Eleverne oplever den historiske vandmølle køre, de kommer på opdagelse i Møllens indre og leger sig til en viden om livet som møller.