KULTUR & SAMFUND 12 tilbud

• Undervisning-mit-sted.jpg

Mit sted i Lyngby-Taarbæk

Hvad er dit sted i Lyngby-Taarbæk? Vi starter i det kreative værksted, hvor eleverne får saks og papir i hånden og laver en collage med deres eget sted. Derefter går vi sammen med Stadsarkivets formidler op i udstillingen, hvor vi reflekterer over sammenhængen mellem vores egne steder og de mennesker, vi er. Måske er der endda sammenfald imellem elevernes og de udstillede steder?

• Email.png

Åben invitation fra Stadsbiblioteket

Hvad kunne du tænke dig at bruge biblioteket til?

Hvis du har mod på et tværfagligt projekt med biblioteket som samarbejdspartner, eller bare har en god idé du gerne vil dele med os, så hører vi meget gerne fra dig.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Biblioteksbesøg med booktalk.jpg

Biblioteksbesøg med booktalk for 4. klasse

Tilbuddet er en grundlæggende introduktion til biblioteket som et sted, hvor man kan få hjælp til både opgaveskrivning og lystlæsning.

• biblioteksbesøg for de små.jpg

Biblioteksbesøg - for de små

Vi tilbyder nu et velkomstbesøg til biblioteket til 1. og 2. klasserne.
    I løbet af besøget vil vi lege, læse højt og vise rundt.

• kuffert.jpg

Påskekufferten - 2. klasse

En mystisk kuffert dukker op i klasseværelset. Der er hverken afsender eller forklaring, blot en masse genstande i kufferten, der uden tvivl må have en sammenhæng til noget. Nogle dage efter klassens opdagelse af kufferten modtager eleverne et brev fra den lokale folkekirke, der inviterer klassen over til et besøg i kirken, hvor kufferten åbner til påskefortællingerne.

• vedbækfundene.jpg

Mød jægerfolket fra Vedbæk

Tag med på en tidsrejse 7000 år tilbage i tiden og hør, hvad de døde kan fortælle os om livet dengang. Se graven med et barn gravlagt på en svanevinge ved siden af sin mor og de andre unikke grave fra jægerstenalderens Vedbæk.

• Vær-fortberedt-002.jpg

Vær Fortberedt

Vi tager tilbaget til 1. verdenskrig. Danmark skal bruge soldater og eleverne skal derfor indrulles i sikringsstyrken. Som soldater skal eleverne lærer discipliner som morsesignaler og kortlæsning, og samarbejde. Under de hårde sergeanter skal eleverne også klare fysisk træning og prøve at affyre kanonen.

• 690x_.jpg

Forsyn et fort

Fjenden kommer! Fjenden er gået i land på Nordsjælland og det er op til de 5 forter, Gladsaxe, Garderhøj, Fortun, Lyngby og Bagsværd, at forsvare landet. Forterne skal gennem samarbejde sørge for, at de har nok mad, drikkelse og ammunition, ellers kan de ikke besejre fjenden.

• 18402982_10155276273174556_973067184169511940_n.jpg

Matematik mysterier

Vi befinder os i den Kolde Krig og Danmark har brug for kloge kodebrydere. Derfor skal eleverne nu ind og teste deres matematiske og logiske evner i 3 forskellige rum med hver deres opgaver. Når alle er sluppet ud af rummene kan eleverne prøve kræfter med den sidste forhindring: minefeltet!

• W560 Garderhøjfortet.jpg

På sporet af Nationalstaten

På sporet af Nationalstaten er et skoleforløb for udskolingen. Gennem omvisning, kildestudier og dialogspil undersøger eleverne nationalstaten. Til sidst skal eleverne prøve kræfter med de problemstillinger og dilemmaer, som nationalstaten medførte. Gennem diskussioner og forhandlinger skal eleverne sikre det bedst mulige udfald for deres gruppe, og for Danmark.