Hit med Historien

• hit.jpg

Tilbuddet kunne f.eks. være nedenstående
    50’er bogen
    Målgruppe: 4-5-6 klasser
    Tema: Køge torv/byliv
    Forløb:
    Klassen besøger biblioteket i 2 timer. Vi læser tekstuddrag fra ”Køge i 1950’erne” og en bog omhandlende 50’erne hvor der indgår dagligliv og beskrivelse af byrummet. Hvis det er muligt, vil vi finde en person, som kan fortælle om egne oplevelser på Køge Torv i perioden.
    Slutteligt skal børnene ud fra disse tekster og billeder bygge en miniatureudgave af Køge Torv, som de tænker, at husene og livet på torvet udformede sig i 50’erne.
    Materialerne bliver genbrugs- og recycling materialer.

Bogen fra 1958-1973 eller 1973-1989
    Målgruppe 7-9 klasse
    Tema: Forslag: transport, sport, sygehus/sundhed, industri-forurening, politik, ungdomsliv
    Biblioteket er moderator på mødet mellem én klasse og udvalgte fagpersoner.

Eleverne skal undersøge forholdene i valgte periode og holde dem op mod forholdene i 2010’erne. De skal interviewe resursepersonerne. Sammen skal de to generationer prøve at perspektivere emnet. Hvordan kan det valgte tema forbedres??
    Forløb:
    Besøg på arkivet, hvor der findes kilder.
    Besøg på biblioteket, hvor der findes litteratur.
    Der arbejdes i klassen med læsning om emnet, plus der forberedes spørgsmål til resursepersonerne.
    Åbent arrangement på biblioteket med debat mellem elever og resursepersoner.
    Har I lokalhistoriske projekter, er I velkommen til at henvende jer ang. samarbejde omkring det.

Årstid
    • Januar - marts