Fagbevægelsens Skoletjeneste

• FS_logo.png

Hvad underviser vi i?
    Vi sætter fokus på arbejdsmarked, arbejdsliv og arbejdsvilkår. Tilbuddet skal styrke de ældste elever i grundskolens viden om rettigheder på arbejdmarkedet både nu og i fremtiden. Undervisningen kan veksle mellem oplæg, gruppearbejde, korte film, gode snakke og fælles diskussioner i klassen.

Det er vores mission at skabe de mest samfundsengagerede afgangsklasser nogensinde. I Fagbevægelsen Skoletjeneste har vi et inkluderende syn på de unges håb og drømme for fremtiden. Samtidig mener vi at demokrati, deltagelse og rettigheder er for alle.

Hvordan underviser vi?
    Vi arbejder blandt andet med et dialogsspil. Spillet har til formål at få eleverne til at tage stilling til en lang række rettigheder. De skal diskutere, hvilke rettigheder der er vigtige for dem og hvorfor. Samtidig giver spillet indsigt i, hvordan disse rettigheder er blevet etableret.

Derudover arbejder vi med historier fra den virkelige verden, hvor eleverne bliver præsenteret for en række problemstillinger. Problemstillingerne omhandler typisk fritidsjobbere i alderen 15-18 år. Eleverne diskuterer baggrund og løsningsmuligheder.

Hvem er vi?
    Fagbevægelsens Skoletjeneste er et samarbejde mellem LO, 3F, HK, Dansk Metal, Dansk El-forbund og Serviceforbundet. Vi uddanner løbende undervisere til vores team. Underviserne er unge i alderen 20-35, som brænder for formidling.

Book tilbuddet her

Årstid
    • Januar - marts
    • April - juni