ZOO - Matematik i Zoo 5.-6. klasse

• zoo.png

Mød en Zoomedarbejder, som kan fortælle om slangerne, deres foder og hvilke matematiske udfordringer de støder på i hverdagen i Zoo. Eleverne vil blive præsenteret for en række informationer og hverdagsproblematikker, hvorudfra de selv skal være med til at opstille nogle matematiske problemer og løse dem. Undervejs er der mulighed for at eleverne håndterer de aktuelle dyr.

*OBS: Der skal betaless skoleéntre til ZOO - undervisningen er dog gratis*

Forslag til forberedelse på Skolen:
    Brainstorm med eleverne om, hvad man kan bruge matematik til i Zoo. Brug arbejdsarket til at sætte ord og billeder på simple regnestykker med udgangspunkt i jeres kommende besøg i Zoo. Formen på arbejdsarket vil være genkendeligt i Zoo. Fortæl eleverne, at de i Zoo skal lave regnehistorier om slanger og mus. Tal med eleverne om hvilke kriterier regnehistorierne skal opfylde, f.eks. ”der skal bruges minimum to regnearter”, ”Der skal minimum indgå to dyr”, ”Der skal indgå en ubekendt” osv. Print ”Lærevejledning” samt ”Arbejdsark 1”. Nøgleord: Problemløsning, hverdagsproblemer der kan løse vha. matematik, matematiske ræsonnementer, addition, multiplikation, regnehistorier.

Forslag til øvrige aktiviteter i Zoo:
    På en tur rundt i Zoo kan I forbi nogle af de steder, eleverne selv har nævnt, hvor man i Zoo bruger matematik i hverdagen. F.eks. foderkøkkenet (foder til dyrene), kiosker (mad og is), anlægsstørrelse, indgangen (billetter) osv.

Årstid

Hele året