NISSEN PAA LOFTET kommer forbi med instrumenter og Upcycling legetøj

• NISSEN PAA LOFTET kravler ned, kommer forbi og fortæller. Han medbringer fløjte, tromme og sit traditionelle (gammeldags) håndlavede legetøj, ”Upcycling Verdenslegetøj” af genbrusmaterialer. Han byder op til sang, dans fagter og dialog og fortæller om hvorfor vi holder Jul, om den traditionelle nisse – Gårdboen og hans familie blandt underjordiske, elverfolk, trolde og dværge.

Nissen fortæller bl.a.:  Solhvervseventyr om vinter og sommer og om hvorfor vi holder jul, gamle historier om den traditionelle nisse og ”Nissernes magiske legetøj”, som er en fortælleforestilling der præsenterer håndlavet legetøj af natur- & genbrugsmaterialer ”Upcycling legetøj”. Samtidig illustrerer historien håndværkets historie fra hænders arbejde med naturens materialer til industriel maskinel produktion

Forestillinger garneres med fløjtespil, trommerytmer & bjældeklang, og tilpasses publikum ved valg af historier, sprog, ordforråd og fortællestil. Historierne kommer fra folkeeventyr, nordlige sagn og myter. samt fortællinger af HC Andersen og Astrid Lindgren, hvis det ønskes.

Fra 1.500 - 2.000 Afhænger af medbragte effekter

Årstid

Oktober - december

• Børnehaver & Dagtilbud
    • Kristendomskundskab
    • Håndværk og Design
    • Elevernes alsidige udvikling
    • Sproglig udvikling
    Læringsmål

• Børnene lærer først og fremmest om den traditionelle opfattelse af Nissen, som ikke er en Julemand • De møder nogle ad de gamle fortællinger og eventyr forbundet med Julen og den mørke tid, og lærer om vores fortids kultur og verdensopfattelse • Børnene lærer sange, fagter og danse forbundet til Nissen • Nissernes Magiske Legetøj lærer dem om både gammeldags og moderne håndlavet legetøj fremstillet ved at ”Upcycle” genbrugsmaterialer til legetøj. Og de lærer om håndværkets historie, fra hjemmelavet håndværk til industriproduktion ved hjælp af legetøjseksempler fra nær og fjern.

Tilbuddets hjemmeside
    Hvor?

På jeres skole

28681958

shagembe@gmail.com

20151213-15-07-10-100.lil.jpg

NISSEN PAA LOFTET er Anders ”Shagembe” Jørgensen
    Pædagog, Master i børne- & ungdomskultur, Studierejser i Østafrika, 30 års erfaring som underviser, historiefortæller med børneteater og juleforestillinger og som kulturformidler på skoler, institutioner, for MS & Images of Africa, senest underviser for Headstart i Vietnam og lærervikar i PVB.