Frederikssund Bibliotekerne samarbejder gerne...

• Folkebiblioteket Frederikssund.jpg

Folkebibliotekets mange tilbud til børn i alle aldre

Folkebiblioteket er et lystlæsnings-, lærings-, oplevelses- og værested både i og udenfor skoletiden, som vejleder og inspirerer børn og unge til læseoplevelser. Det etablerer, styrker og fastholder læseglæde. Vi lærer eleverne at finde de oplysninger, de skal bruge til løsning af deres opgaver, hvad enten de har brug for en bog, en artikel på nettet eller noget helt andet.

Vi tilbyder de større klasser viden om kildekritik, samt vejledning i hvordan man bruger nettet godt og kritisk, når man skal løse sine opgaver. Vi viser de relevante hjemmesider, som er gode at bruge til opgaveløsning, og vi holder miniforløb i digital dannelse.

Undervisning på biblioteket
    Har I lyst, er I også meget velkomne til at bruge vores biblioteker til undervisning. I kan fx tage hele klassen med på biblioteket, når der skal laves projektopgaver, så har man det hele ved hånden: bøgerne, adgang til bibliotekets digitale ressourcer og faglig hjælp. Ring blot et par dage i forvejen.

Sproglig udvikling
    Kimen til børns læsefærdigheder grundlægges i mødet med den gode historie, i oplæsningssituationer med pædagoger, i legen med sprog, sang, rim og remser. Derfor tilbyder vi sprogkasser, små sprogposer med dialogisk læsning og andre materialer om sprogindlæring til børnehusene. Vi sammensætter bogkasser om temaer eller emner I arbejder med, tilbyder højtlæsning og udstilling af børnenes tegninger, malerier og kunst i udlånet.

Tag madpakken med
    I alle afdelinger er der plads til, at man kan spise sin madpakke og dermed gøre biblioteksbesøget til en lille udflugt.

Nye tilbud
    Har I særlige ønsker, så kontakt os gerne.
    Vi vil gøre en stor indsats for at opfylde dem.
    Her er link til konkrete tilbud:
    Bogtrailer 3. klassetrin

Bogåbner tips til læsning - for 4.-6. kl.

Bogåbner tips til læsning – for 8.-10. kl.

Få digital dannelse og informationskompetencer 8.-10. klassetrin

Billede_bibliotekerne.png Se folkebibliotekets hjemmeside her
    Hvor?

Frederikssund Bibliotekerne