Få digital dannelse og informations- kompetencer på biblioteket

• Billede_bibliotekerne.png

8. - 10. klasse

Formål
    At eleverne opnår forståelse for at vurdere de digitale kilder samt sætte dem i stand til at navigere og kommunikere med det offentlige.

Informations- og litteratursøgning
    Digital dannelse handler blandt andet om, hvordan man indsamler og kritisk vurderer digitalt materiale. Med dette tilbud får eleverne tips- og tricks til informations- og litteratursøgning. De lærer om ophavsret og digital kildekritik og bliver præsenteret for gode alternativer til Wikipedia, når der skal skrives opgave.

Med udgangspunkt i projektopgave/fordybelsesopgaver fokuseres på den enkelte elevs behov for hjælp til litteratur- og materialesøgning i forbindelse med opgaven.

Dig på nettet
    Digital dannelse handler også om at kunne navigere og kommunikere med det offentlige. I anden del får eleverne en introduktion til borger.dk, digital post, oprettelse og brug af Nem-ID samt Frederikssund Kommunes hjemmeside. Eleverne prøver blandt andet at finde oplysninger om dem selv på borger.dk.

Anden del afholdes i samarbejdet med kollegaer fra Borgerservice.

På skolen eller på Frederikssund Bibliotek.

Varighed
    2 - 3 timer. Tilbuddet kan deles over to gange.

Forberedelse
    Der skal bookes aftale op til 3 uger før besøget. Hvis det er muligt sendes en oversigt over de emner/opgaver, eleverne arbejder med.

Årstid
    • Januar - marts
    • April - juni
    • Juli - september
    • Oktober - december

Udskoling

• Samfundsfag
    LOGO.png bibliotekerne.frederikssund.dk
    Hvor?

På skolen eller på Frederikssund Bibliotekerne

Jernbanegade 24

3600 - Frederikssund

hanse@frederikssund.dk

Marianne på gaden.jpg

Marianne Hansen er bibliotekar ved Frederikssund Bibliotekerne og en af de undervisere, som I kan møde i forløbet.