Natur og Teknologiforståelse 69 tilbud

Nordatlantens Brygge - Kosmisk Rum og nordiske fortællinger

Mystik, nordlys, havets dyb, himlens uendelighed… Fantasien sættes i sving, associationer vælter frem, og historier vækkes til live under besøget i den færøske kunstner Tróndur Paturssons installation "Kosmisk Rum".

Nordatlantens Brygge - Kosmisk Rum

"Kosmisk Rum" af den færøske kunstner Tróndur Patursson er en magisk verden af glas og spejle. Installationen er ramme om en rejse ind i den grønlandske verden af myter med et besøg hos Havets Moder. Besøget er inkl. arbejde i værksted.

• Nordatleanten - faeroeernes-g-uld-960x370_1_0.jpg

Nordatlantens Brygge - Færøernes (G)uld

Med ulden som omdrejningspunkt fortæller vi en central del af Færøernes historie. Undervejs får eleverne næsen og fingrene i ulden og udforsker, hvad materialet kan, og hvordan det forarbejdes.

• Nordatlanten - Groenlandsk-hvalfangst.jpg

Nordatlantens Brygge - Grønlandsk hvalfangst

Pakhuset og tegneserien "Gaven" danner rammen omkring forløbet. I grupper diskuteres hvalfangstens betydning før og nu. "Gaven" omhandler grønlandsk hvalfangst og handel i 1700-tallet. Forløbet inkluderer arbejde i værksted, hvor tegneseriegenren er rammen omkring elevernes egen hvalfortælling eller hvaldiskussion.

Oplev Nordatlanten!

Hvordan smager tang? Hvor blødt føles sælskind? Hvor stor er en isbjørn? Oplev Nordatlanten på Nordatlantens Brygge på Christianshavn.

• isbjørn.jpg

Grønlands natur og dyreliv

Eleverne møder et lille stykke Grønland midt i København. Huset har de sidste 40 år været mødestedet for mange herboende fra Grønland og grønlandsinteresserede fra ind- og udland.

• Fable robot.png

Byg og programmér en robot

Eleverne får i små grupper udleveret et sæt moduler, der kan sammensættes til forskellige små robotter. De får stillet en række opgaver, de skal løse ved at bygge og programmere den robot, de mener er bedst til opgaven.

Før opgaverne går i gang vil eleverne få en introduktion til programmeringssproget, der bruges til vores robotarme. Programmeringssproget er baseret på Scratch, så hvis eleverne har prøvet det før, enten via Scratch eller Ultrabit, vil dette føles meget bekendt.

Tilbud fra Ballerup Bibliotekerne.

• PixelHeader.png

Intro til pixel-animation

Eleverne vil blive introduceret for forskellige eksempler på pixel-animation og få en grundlæggende gennemgang af teorien bag disse.

Tilbud fra Ballerup Bibliotekerne.

• Vikingernes konstruktioner.jpg

Vikingernes konstruktioner – hvor meget vejer en bro?

Hvordan kunne Harald Blåtands vikinger på rekordtid og uden moderne hjælpemidler, bygge en 760 meter lang bro bestående af over 1200 brostolper på 400 kg/stk? I dette forløb skal vi undersøge, hvilke ingeniørtekniske færdigheder, vikingerne har måtte anvende, når de skulle opføre store byggerier og konstruktioner

• IMG_2033-1024x683.jpg

SKOVENS HISTORIER – SKOVSVIN, KRYBSKYTTER OG ADELSMÆND

Kom med på en tidsrejse gennem skoven og dens historier. Med vandrestaven i hånden oplever vi historien helt tilbage fra stenalderen og frem til i dag.

Tilbud fra Vikingebro