Børnenes Madhus - Oplevelser, læring og samvær omkring gryderne

• F949FE50-14D0-47AB-B7D7-31A8872A2BA3.jpg

Alle kurser og aktiviteter i Børnenes Madhus tager udgangspunkt i et tema. Temaet er tilpasset årstidens råvarer og den målgruppe, vi underviser.

Vores holdning er, at alle har ret til at lære at lave mad, derfor er vores kurser åbne for alle børn, også special- og modtageklasser.

Kurserne er som regel sammensat af flere dage. Kursets længde og varighed afhænger af målgruppen. For eksempel varer en typisk dag for en skoleklasse 4 timer fra kl. 9 til kl. 13 og hver skoleklasse kommer i gennemsnit 2-3 dage i træk. Vi holder åbent fra morgen til aften, så der er fleksibilitet i forhold til start- og sluttidspunkt, som kan tilpasses transportmuligheder og målgruppe.

Skoler
    Vores kurser for skoleklasser ligger i undervisningstiden og supplerer det faglige indhold i fag som madkundskab, natur/teknologi, historie, fysik/kemi, biologi og geografi.

Vi underviser i forløb med emner som eksempelvis Grønne køkkenskrivere, Mormormad, Fisk og skaldyr, Madlaboratoriet eller Udekøkken og bål. Vi samarbejder med andre madaktører om blandt andet Madteater og den årlige børnekokkekonkurrence, Cooking Kids.

Daginstitutionen
    Børnenes Madhus har en række aktiviteter og oplevelser for børnehaver og vuggestuer. Her giver vi de yngste og institutionens voksne mulighed for at få fingrene i bolledejen samtidig med, at de får inspiration til, hvordan madlavningens pædagogiske muligheder kan udnyttes bedre i dagligdagen.

Et kursus er typisk 1-2 inspirationsdage med emner som Børnenes Maddag, Jord til bord og Bålmad.

SFO/Klub
    Børnenes Madhus har også en række tilbud, som henvender sig til børnene uden for skolen. Det gælder eksempelvis eftermiddagshold for SFO’er og fritidshjem, hvor vi har fokus på gode ideer til eftermiddagens måltider i institutionen og på at inddrage børnene på en pædagogisk måde. Tilbuddet er en unik mulighed for at få børnene med i køkkenet, og give dem kompetencer og fælles oplevelser, når hverdagens måltider skal tilberedes.

Følg os på Instagram (boernenesmadhus)

Prisen er ca. 6.500 kr. for en undervisningsdag

Årstid
    • Juli - september