9. ÅRGANG NATURAKADEMIKANON

• 20170203_142422.jpg

UNDERSØGELSE I ESRUM SØ

Tilbuddet gælder i perioden august-oktober 2016. Eleverne skal medbringe mobiltelefon

I Danmark findes der rigtig mange søer, vandhuller og vandløb, der gemmer på en masse spændende dyr og planter. Nogle er mørke og stille og andre er rene og fulde af liv, f.eks. i en kilde.
    Men hvad kan vi gøre for at finde dyrene der gemmer sig i vandet? Og hvad fortæller dyr og planter om vandet?
    Her får i muligheden for at lege professionelle biologer for en dag. Vi kigger på vandinsekter og alt hvad der er spændende i vandet. Vi lærer noget om hvordan dyr og planter kan vise os om vandet er rent eller beskidt.

Her er de videns- og færdighedsmål du kan krydse af efter forløbet. Husk at hente dit adgangskort til forløbet hos skolesekretæren.

Kompetenceområde: Undersøgelse
    F/V: Økosystemer

• Eleven kan undersøge organismers livsbetingelser.
    • Eleven har viden om organismers livsfunktioner.

Forslag til læringsmål:

• Eleven kan lave undersøgelser, der viser sammenhæng mellem livsbetingelser i Esrum sø og antallet af udvalgte organismer.
    • Eleven kan forklare, hvordan mængden af næringsstoffer har betydning for livet i Esrum sø.

Årstid
    • Juli - september