Kultur & Samfund

• skuespil og filmhold.jpg

Absalons Testamente

Absalons Testamente er et dialogbaseret undervisningsforløb på Sorø Museum og i Sorø Klosterkirke. Eleverne får gennem levende dialog, hands on aktiviteter og selvstændigt gruppearbejde kendskab til personer, steder og begivenheder omkring Hvideslægten og Absalon.

• 05b remtræk.JPG

Andelsmejeriet fra mælk til smør og ost

Se, hvordan det gamle andelsmejeri fungerer og følg mælkens vej fra rå mælk til smør og ost.

• Brandbil.jpg

Besøg en brandstation

Kom og klap en brandbil

• Børnehaver & Dagtilbud
  • nationalmuseet.png

Besøg Nationalmuseet i København

Udforsk kulturhistoriske genstande og billeder fra hele verden og forskellige episoder på Danmarks største kulturhistoriske museum - her kan du finde alt fra de berømte guldhorn og Egtvedpigen til afrikanske masker og egyptiske mumier.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Tøjhusmuseet.png

Besøg Tøjhusmuseet i København

På Tøjhusmuseet kan I rejse rundt i den danske militærhistorie - fra stormen ved Dybbøl i 1864 til krigen i Afghanistan.

• Sten-Knuth-2.jpg

Borgmesterbesøg

Hvad bestemmer en borgmester? Hvad laver byrådet? Betyder det noget om vi stemmer til kommunalvalget eller bestemmes det hele alligevel i Folketinget? Hvordan kommer jeg til at bestemme noget? Er politik ikke bare drønkedeligt? Mød Stén Knuth, borgmester i Slagelse Kommune, til en snak om politik, hvordan politiske beslutninger bliver taget, og hvordan demokratiet virker i en typisk dansk kommune

• Bregentvedgard2.jpg

Bregentvedgård - Økologisk landbrug

Bregentvedgård er et økologisk landbrug beliggende tæt på Niløse lidt nord for Dianalund på Midtsjælland. I en skøn natur på sydsiden af Åmosen ligger Bregentvedgård arealer i et bakket landskab grænsende op til Tersløse Bøgeskov. Gården er en gammel firlænget gård med driftsbygning fra 1835 og stuehus bygget i 1905.

• Crossing Borders

Crossing Borders tilbyder workshops med fokus på globale udfordringer, aktivt medborgerskab og mødet mellem unge på tværs af kulturer. Formålet er at give eleverne i udskolingen et bredere globalt perspektiv og gøre dem opmærksom på forskellige internationale problemstillinger og skolesystemer.

• DEADLINE ATHEN

Hvert år lykkes det 5.000 flygtningebørn at krydse Europas grænse. De er på jagt efter asyl og et bedre liv. Men kun de færreste når deres mål. I den interaktive dokumentar Deadline Athen styrer eleverne journalisten, der rejser til Athen for at fortælle historien om de afghanske flygtningedrenge i Europa. Deres mission er at samle materiale til en artikel, som de skal skrive, når de har talt med forskellige kilder i Athen.

• LO Midtsjælland foto 1.png

Den danske model

Hvad er "Den danske model"? Hvorfor vil vi gerne fastholde "Den danske model" til regulering af arbejdsmarkedet, fremfor de modeller de øvrige lande i Europa anvender?

Er der konflikter mellem "Den danske model" og EU's fortolkning af arbejdsretten og de regulativer der vedrører arbejdsmarkedet? For eksempel arbejdskraftens fri bevægelighed?

Er et samarbejde i EU omkring arbejdsmarkedsforhold en fordel eller en ulempe for Danmark?

Hvordan blev "Den danske model" til?