Natur & Friluftsliv

• 05b remtræk.JPG

Andelsmejeriet fra mælk til smør og ost

Se, hvordan det gamle andelsmejeri fungerer og følg mælkens vej fra rå mælk til smør og ost.

• WP_20150607_004.jpg

At bygge, bo og leve i et økosamfund

Workshoppen handler om at gå egne veje! Om at tænke og bygge alternativt i natur og genbrugsmaterialer. Om selv at bestemme over sin egen tid, og at være fri af snærende økonomiske forpligtelser. Og om at leve rigtig fint for få midler.

Besøg genbrugsstationen 0.-2. klasse

Velkommen på genbrugsstationerne i Nykøbing og Fårevejle.

På genbrugsstationerne oplever eleverne en moderne værdicentral og får viden om, hvordan vores affald får ny værdi, når det sorteres rigtigt.

Undervisningen tager udgangspunkt i elevernes egen hverdag, og de typer affald, de kender hjemmefra.

Besøg Genbrugsstationen 3.-4. klasse

Fra foråret 2018 er vi klar med et undervisningstilbud for 3.-4. klasse på genbrugsstationerne i Nykøbing Sj og Fårevejle.

Med udgangspunkt i elevernes egen hverdag, får eleverne viden om, hvordan vores affald får ny værdi, når det sorteres rigtigt og indblik i, hvordan hverdagen er på genbrugsstationerne.

Besøg genbrugsstationen 5.-6. klasse

Fra foråret 2018 tilbyder vi også besøg for 5.-6. klasse på genbrugsstationerne i Nykøbing Sj og Fårevejle. Besøget tager udgangspunkt i vores forbrug – fra råstoffer til varer til nye varer.

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• Bregentvedgard2.jpg

Bregentvedgård - Økologisk landbrug

Bregentvedgård er et økologisk landbrug beliggende tæt på Niløse lidt nord for Dianalund på Midtsjælland. I en skøn natur på sydsiden af Åmosen ligger Bregentvedgård arealer i et bakket landskab grænsende op til Tersløse Bøgeskov. Gården er en gammel firlænget gård med driftsbygning fra 1835 og stuehus bygget i 1905.

• Salshuset-672x372.jpg

Børnearbejde i Middelalderen

Hvad lavede børn i Middelalderen? Kom på besøg på stormandsgården Ulvsborg og oplev, hvordan det er at have været barn på Valdemar Sejrs tid. Hvad fik man tiden til at gå med uden mobiltelefon, Ipads eller bare en fodbold? NB: Her kan du bruge foreningspuljen; kontakt din afdelingsleder.

• sd.jpg

Da Danmark var under is

Historien om Danmarks landskab bygger på voldsomme kræfter, der har efterladt tydelige spor i landskabet. I vil lære at "læse" disse spor og deres historie. Historien om hvordan Danmark blev til.

• DisplayMediaq1.jpg

Destination Brorfelde - Mars

Der er måske ikke længe til, at det første menneske sætter fod på Mars. Vi vil sammen åbne for fortællingen om Mars. Kan vi overleve deroppe? Kan vi overhovedet komme derop? Og hvor og hvordan skal vi bo?