Kultur & Samfund

• skuespil og filmhold.jpg

Absalons Testamente

Absalons Testamente er et dialogbaseret undervisningsforløb på Sorø Museum og i Sorø Klosterkirke. Eleverne får gennem levende dialog, hands on aktiviteter og selvstændigt gruppearbejde kendskab til personer, steder og begivenheder omkring Hvideslægten og Absalon.

• 05b remtræk.JPG

Andelsmejeriet fra mælk til smør og ost

Se, hvordan det gamle andelsmejeri fungerer og følg mælkens vej fra rå mælk til smør og ost.

• Skoletjenesten - lille.jpg

Arbejd for føden. En dag med daglige gøremål fra 1940'erne

På de gamle husmandssteder havde både børn og voksne masser af praktiske arbejde hver eneste dag. I dette forløb bliver I sat til at sørge for storvask og rebslagning eller fremstilling af brændselsbriketter.

• WP_20150607_004.jpg

At bygge, bo og leve i et økosamfund

Workshoppen handler om at gå egne veje! Om at tænke og bygge alternativt i natur og genbrugsmaterialer. Om selv at bestemme over sin egen tid, og at være fri af snærende økonomiske forpligtelser. Og om at leve rigtig fint for få midler.

• med hjælp til at nå et mål.png

Besøg biblioteket - med hjælp til at nå et mål

Besøg et videnscenter med en tusindårig historie og få vores professionelle hjælp til at nå jeres mål. Vi favner bredt og nyder både at introducere eleverne generelt for de lokale bibliotekstilbud og specifikke materialer og for de værktøjer I har brug for, I jeres arbejde.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • vi klarer den selv.JPG

Besøg biblioteket - vi klarer den selv

Afsæt en smule tid til at inspirere dine elever i et skatkammer af viden. Vil du selv forklare, hvordan biblioteket kan bruges til at understøtte netop dit fag eller har eleverne bare fortjent at få lov til at finde nogle friske bøger på egen hånd? Her får du fuld adgang uden at vi blander os.

• Byrådssalen_2.jpg

Besøg Borgmesteren

Besøg borgmesteren i Odsherred og bliv klogere på, hvad det betyder at være borgmester. Hvilke beslutninger træffer borgmesteren og Byrådet i den daglige drift og hør mere om, hvad det er for forskellige afdelinger der findes, for at man kan løfte det arbejde det er, at drive en kommune. Besøget foregår på Rådhuset i Højby, hvor I også vil se Byrådssalen og få en fornemmelse af huset.

• thumb_4079_default_medium.jpg

Besøg Det lokale Bibliotek - lokalarkivet

På Det lokale Biblitotek bliver du klogere på dig selv og på Odsherred. Besøg lokalarkivet og oplev livet i gamle dage i billeder, fortællinger og film. Brug de arbejdende værksteder og pop-up udstillingerne om Odsherred før og nu – eller få skræddersyet en udstilling, et foredrag eller en introduktion til netop din faglige vinkel. I kan også skabe jeres egen udstilling.

• lille_28A0136.jpg

Besøg genbrugsstationen 0.-2. klasse

Velkommen på genbrugsstationerne i Nykøbing og Fårevejle.

På genbrugsstationerne oplever eleverne en moderne værdicentral og får viden om, hvordan vores affald får ny værdi, når det sorteres rigtigt.

Undervisningen tager udgangspunkt i elevernes egen hverdag, og de typer affald, de kender hjemmefra.

• lille_28A0136.jpg

Besøg Genbrugsstationen 3.-4. klasse

Fra foråret 2018 er vi klar med et undervisningstilbud for 3.-4. klasse på genbrugsstationerne i Nykøbing Sj og Fårevejle.

Med udgangspunkt i elevernes egen hverdag, får eleverne viden om, hvordan vores affald får ny værdi, når det sorteres rigtigt og indblik i, hvordan hverdagen er på genbrugsstationerne.