Viden & Foredrag

Sorter efter: Alfabetisk - Nyeste tilbud
  • vestfor.jpeg

Besøg i klassen fra Vestforbrændingen

Vestforbrænding tilbyder alle skoler i vores opland et gratis undervisningsforløb på 2 lektioner i klassen. Et tilbud med undervisning, dialog og praktiske opgaver.

• bib2.jpg

Biblioteksorientering på Stadsbiblioteket

Alle 4. klasser kan komme til biblioteksorientering på Stadsbilioteket. Her vil børnebibliotekaren fortælle om materialer, låneregler, arrangementer og eleverne skal spille spillet "Det hemmelige bibliotek".

• biotech2.png

Biotech Academy

Biotech academy tilbyder forskellige undervisningsprojekter målrettet de naturfaglige fag og I kan blive testklasse på igangværende projekter.

• Book en ekspert fra Engineer the future

Book en ingeniør-ekspert fra Engineer the future, til at fortælle om naturfag i anvendelse og hvad man kan bruge naturfag til indenfor eksempelvis ingeniørfaget.

• Lego_klima.jpg

Byg en grønnere fremtid med lego

Lyngby-Taarbæk Kommunes Center for Miljø og Plan tilbyder i samarbejde med LEGO og Energitjenesten at afholde et gratis klimaoplæg på de enkelte skoler målrettet mellemtrinnet og evt. udskolingen. Klimaoplægget handler om sammenhængen mellem klima, trafiksikkerhed og sundhed.

• KNORD_ALLE_udd_RGB_800px.png

Bæredygtig og grøn økonomi HHX/STX

Hør om deleøkonomi, cradle-to-cradle og den grønne forbruger i forbindelse med arbejdet med miljø og klima.

• _MG_2687.jpg

Bæredygtigt design og miljøansvarligt tøjforbrug

LTU tilbyder et forløb om bæredygtigt design og miljøansvarligt tøjforbrug for alle 6.-10. klasser i Lyngby-Taarbæk Kommune.

• FORSVARETS MOBILE UNDERVISNING

"Check Point One" er et mobilt undervisningstilbud om sikkerhedspolitik i Danmark og på verdensplan. En gæstelærer fra Forsvaret giver eleverne saglig og opdateret undervisning om aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske emner.

• 8c584c_e7c1cf1e6cbd48a68fc88ebe2ceb8aeb.jpg

Global dignity day - en workshop i værdighed

Global Dignity sætter værdighed på skolelskemaet i en 2-timers gratis workshop på jeres skole.

• tec.jpg

H. C. Ørsted-scienceshow

Få besøg af gymnasieelever fra HC Ørsted Gymnasiet, der kommer og udfører et spektakulært scienceshow for en eller flere klasser

• lego_education_logo (1).png

Lego-værksted på Virum skole

Besøg Virum skoles Lego-værksted, hvor I bl.a. kan arbejde med "Videnskab & Teknologi", "Energi" eller "Lego City".

• Lyngby_BK.png

Lyngby Boldklub

Lyngby Boldklub har flere forskellige tilbud af både teoretisk og praktisk karakter. Lige fra fodboldtræning for piger til oplæg om sundhed og kost.

• Lyngby kirkes kalkmalerier fortæller

Lyngby kirke er helt i særklasse med sine mange, gamle kalkmalerier fra Middelalderen. Her er menneskelivet og kristendommen fortalt i et farverigt og enkelt billedsprog. Sognepræst Jørgen Demant vil genfortælle nogle af kirkeloftets historier. For 2. – 3. klasse er emnet ”Dyrene i kirken” og for 4. – 6. klasse er emnet ”Gud og Djævelen” om kampen mellem godt og ondt.

• Pensionister i skolen

Pensionister i skolen fungerer som en hjælpende hånd i lektiecafé, i klassen, i SFO og i Klub.

• scienceambas.jpg

Science ambassadør

Et hold af unge talentfulde specialestuderende inden for naturvidenskabelige og bioteknologiske uddannelser holder gratis naturvidenskabelige foredrag for elever i 8. - 10. klasse og gymnasiet.

• VGBanner_Logo_VirumGymnasium_AgencyFB_AA2_Groen_GraaBaggrund_700x150_NytTrae.png

Scienceambassadører fra Virum Gymnasium

Book et par dygtige scienceelever, der har ekspertise og brænder for lige præcis jeres fag og emne.

Det er nemt og kan give et frisk motiverende pust i undervisningen.

De ældre elever kan agere gode rollemodeller og lærer selv en masse af at blive forpligtet på formidling af fagligt stof til andre.

Sprogambassadører fra Virum Gymnasium

Book et par dygtige fremmedsprogselever, der har ekspertise og brænder for lige præcis jeres fag og emne.

Det er nemt og kan give et frisk motiverende pust i undervisningen.

• missing.PNG

THEMISSINGLINK.DK – digital brobygning mellem naturfag og virksomheder

The Missing Link understøtter din faglige fysik/kemi-undervisning med film og opgaver, der viser eleverne koblingen mellem fagene og danske teknologivirksomheder - og deres ansatte.

• Tilbud til skolernes digitale agenter - besøg Future Classroomlab på Campus Carlsberg

Skolernes digitale agenter kan besøge Future Classroom Lab på campus Carlsberg. I Future Classroom Lab er teknologi rigtig meget mere end den blanke glasflade de fleste elever forbinder med teknologi. Teknologi er i Future Classroom Lab Arduino, MakeyMakey, Raspberry Pi, Littlebits, 3D print, 3D billeder, 3D doodlere, Robotter, droner, lasercuttere og meget meget mere.

• Serverum.jpg

Tilbud til skolernes digitale agenter - besøg IT-afdelingen

Skolernes digitale agenter kan komme på besøg i IT-afdelingen på Rådhuset, hvor ikke to dage er ens.

• Motherboard.jpg

Tilbud til skolernes digitale agenter - få besøg fra kommunens IT-afdeling

Skolernes digitale agenter kan få besøg fra kommunens IT-afdeling, som vil hjælpe eleverne med at skille en computer ad, geninstallere skolens computere mm.