Kultur & Samfund

Almueskolen

Fader Vor, terperi, spanskrør, frikvarter og fedtemadder var en del af skolegangen i almueskolen i landsbyer som Farum og Værløse. På museet oplever eleverne, hvordan en mini-skoledag i en landsbyskole på deres tip-tip oldeforældres tid..

• Kirke Værløse Kirke.png

BESØG EN MIDDELALDER-KIRKE

Når man træder ind i Kirke Værløse Kirke, gribes man af historiens vingesus; vægge, loft, klokketårn, selv gulvet har sin egen spændende fortælling. Kom på besøg og hør om kirkens historie og om, hvad der egentlig sker i en kirke. Besøget afsluttes med ”skyd på præsten”, hvor eleverne opfordres til hver især at have et spørgsmål med om kirke, tro, præstens arbejde eller andet.

• BIBELEN I KUNSTEN (mini).jpg

Bibelen i kunsten

Billedanalyse i krydsfeltet mellem fagene billedkunst, dansk og kristendom med udgangspunkt i en af fortællingerne fra Bibelen, for eksempel skabelsesberetningen, Isaks ofring eller Jesu fødsel. Præsten besøger klassen og åbner sammen med eleverne for tolkninger af billedernes komposition, indhold og symboler.

Billedworkshop med bibelfortælling

Triptykoner er trefløjede billeder, der i kirkens historie traditionelt har været brugt som altertavler. I dette projekt bruger vi triptykonet som ramme om et studie af elementer i en central bibelfortælling. I en vekselvirkning mellem fortælling, drama og maleri fremstiller vi billeder af tre begivenheder i den valgte fortælling.

• IMG_1472.jpg

Borgmesterbesøg

Tag din klasse med en tur på rådhuset i Farum og besøg borgmesteren på hans kontor eller få besøg på skolen af borgmesteren.

Coaching

Der kan være rigtigt mange ting man skal kunne håndtere, både rent uddannelsesmæssigt og i sit privatliv. Coaching giver en række muligheder og værktøjer for at kunne møde disse udfordringer hensigtsmæssigt, så man opnår balance og opfyldelse af de mål man gerne vil nå. Furesø Ungdomsskole tilbyder en række forløb, hvor man kan få hjælp til at udvikle et tilfredstillende skole- og personligt liv.

• Tyske flygtninge_red.jpg

De tyske flygtninge

Er der et menneske bag tyskeren? I forløbet ”De tyske flygtninge” skal eleverne arbejde kildekritisk med perioden umiddelbart efter 2. verdenskrig, hvor flere end 250.000 tyske flygtninge blev placeret i flygtningelejre i Danmark.

• 9 april.jpg

Den 9. april - hvad ville du gøre?

Kl. 5.25 om morgenen d. 9. april 1940 blev Værløse Flyveplads angrebet af tyske jagerfly. Ta' eleverne med på cykeltur til historiske spor fra besættelsestiden.

• Miljø.jpg

Den Grønne Karavane

Den Grønne Karavane er et tværfagligt handlingsorienteret miljøundervisningsforløb for hele mellemtrinnet på én skole.

I tre hele dage arbejder eleverne i 12 forskellige natur- og miljøværksteder. Alle elever er aktivt med i undervisningen, hvor de selv "får fingrene i miljøet" ved fx at lave fuglekasser, klimavenlig øko-mad, solcellebiler og meget meget mere.

• Mystik og spirituaitet.jpg

Den kristne mystik og spiritualitet

Mystik og spiritualitet er ikke noget nyt i kristendommens historie, men har rødder helt tilbage til de gamle kirkefædre. Denne undervisning fokuserer på kristendommens spiritualitet med udgangspunkt i den evangelisk-lutherske traditions bøns- og meditationspraksis, samt ser på forskelle og ligheder mellem de forskellige religioners spirituelle praksisformer.