Kreativitet

• 3D-design og 3D-Print - lærings workshop

Læringsforløb og workshops hvor elever lærer at designe 3D-modeller og printer ud på 3D-printer. Produktorienteret med udgangs-punkt i individuelle kompetencer og mål. Motiverende it-baseret undervisning der rummer faglige mål for: håndværk, design, matematik, dansk, billedkunst, samfunds-fag, m.m.

• Ballet.jpg

Ballet for alle

Ballet kan være meget mere end tylskørt, knold og tåspidssko. Ballet kan være benhårdt og kan få selv de sejeste drenge til at få sved på panden. Med dette tilbud gives der en introduktion til dansens verden, hvor børnene lærer om bevægelse, koordination, mimik og musik.

• Bogtrailer på biblioteket

Kom op på børnebiblioteket til en kort introduktion om, hvad folkebiblioteket kan tilbyde. Vi anbefaler desuden en stak gode bøger. På skolen læser børnene bøgerne og producerer bogtrailer. Filmene vises på biblioteket på storskærmen og kan ses med klassen og/eller deres forældre.

• Dansk Arkitektur Center

DAC& LEARNING, Dansk Arkitektur Centers undervisningstjeneste, tilbyder det mest omfattende udbud af undervisningsforløb, undervisningsmaterialer og lærerkurser inden for arkitektur og byudvikling rettet mod daginstitutioner, grundskoler og ungdomsuddannelser.

Tilbud i anden kommune

• Billede_skoleskak_lærer_elever.jpg

Dansk Skoleskak – Gør dine elever læringsparate

Skoleskak er en anderledes måde at motivere og styrke elevernes interesse og udbytte i matematik. Er godt for alle – også for klassens bund- og topelever. Begejstrer eleverne, da det er spil og ”leg”, samtidig med, at de bliver bedre til matematik. Styrker mere ro, koncentration og fokus.

• jf_willumsen_4.jpg

Farvernes verden

Sammen med børnene undersøger vi hvilke betydninger, udtryk og stemninger farverne giver. Willumsens malerier er ofte meget farvestærke og de er derfor oplagte at bruge som udgangspunkt for farveundersøgelser.

I værkstedsforløbet kan børnene desuden få mulighed for at arbejde endnu mere i dybden med farveundersøgelser samt egen billedproduktion.

• Fisk.jpg

Fiskedissektion og tilberedning over bål

Vi opskærer, ser, lugter og studerer en fisk og snakker om, hvad vi oplever.
    Senere laver vi bål og tilbereder fiskene. Fasangården understøtter læring og viden om naturens kredsløb, bæredygtig livsstil og udeliv. Vigtigt er sociale kompetencer, demokrati og ikke mindst forståelse af sammenhæng mellem natur og kultur.

• Fortællinger fra TeaterTasken

Når I booker en fortælling, får I besøg af skuespiller Karen Nielsen, der enten fortæller en historie om Zakæus for 2. - 6. klassetrin eller Babelstårnet for 0. - 5. klasse. Karen fortæller levende med hele kroppen, så både børn og voksne bliver revet med. Efter fortællingen vil børnene blive inddraget i en dialog om emnet.

• Historieviften og Børnemuseet Muserum Færgegården

Historieviften er en historisk sanselegeplads for børn og voksne.

Fra 1. 2. 2016 kan I opleve eller gense dele af Muserums farveudstilling Alverdens farver på Roskilde Hovedbibliotek. Dronning Margrethes Vej 14. Muserum var et sansestimulerende museumsrum for 0-7 årige og deres voksne.

• Selvportræt J.F..jpg

Identitet og iscenesættelse

Med udgangspunkyt i Willumsens portrætter og selvportrætter lægges der op til diskussionen af begreber som identitet og iscenesættelse.
    Desuden vil der være praktiske øvelser undervejs, hvor eleverne skal formidle og argumentere.