Faglig Sparring

Vælg efter:

Sorter efter: Alfabetisk - Nyeste tilbud
  • Bogvogterkursus

Bøger skal passes godt på! I dette forløb lærer eleverne hvordan. Vi læser en lille historie og bagefter kan I gå på opdagelse i biblioteket. I kan slutte besøget af med at spise jeres medbragte madpakker.

• bog-stak.png

Boost dine elevers læsning

Bibliotekets formidlere kommer med en række inspirerende anbefalinger af romaner særligt for unge indenfor genrerne Young Adult, Fantasy og Sci-Fi, så der er noget for enhver smag.

• Piger.jpg

Få gang i opgaveskrivningen

Velkommen til en spændende introduktion til biblioteket! En opgave, der er skrevet efter et besøg på biblioteket, bliver bare bedre end én, der er skrevet med dét, man nu lige kan finde på nettet.

• Undrende kat må bruges.jpg

Godt at vide: "Dit nye kæledyr"

Vi leger at elevernes forældre har givet dem lov til at få et nyt kæledyr.

Derfor skal vi finde ud af hvad vi skal vide for at passe det?

Vi finder i fællesskab på spørgsmål, der er gode at vide svaret på og laver en fakta-tjekliste.

• Historiefortælling – fra Big Bang til fremtiden

Hør hvordan alting begyndte for 13,8 milliarder år siden. Find ud af, hvor vi mennesker kommer fra, og hvor vi er på vej hen. Vi tager på rejse ud i universet, rundt på jorden og ned i havet. Vi møder mærkværdige havdyr, dinosaurer, menneskeaber og robotter og lander helt ude i fremtidens muligheder.

• historiske romaner.jpg

Historiske romaner

På vores hylder findes rigtig mange gode historiske romaner – også for unge. Først kommer vi med anbefalinger til gode bøger om spændende historiske perioder og personer.

• LAB

4. - 6. klasser løser udfordringer fra lokale virksomheder og fremlægger på Ballerup Bibliotek.

Se eksempel fra et LAB-forløb i 2014 med virksomheden Oticon.

• leg og læring.jpg

Leg med læring

Alle er velkomne på biblioteket og der er altid ny inspiration at hente. Vi viser jer rundt og fortæller, hvad I kan lave på biblioteket, og hvad I kan låne med hjem. I får udleveret en bogstavjagt og kan udforske biblioteket på egen hånd. Vi slutter af med højtlæsning.

• birthday.jpg

Let's celebrate Teddy's birthday

Hjælp os med at pynte op til bamsen Teddys fødselsdag.

Vi taler om, hvad tingene hedder, laver engelske fødselsdagshatte,

spiser kage og synger fødselsdagssang og andre sange for Teddy. Alt sammen på engelsk, of course.

• Protestsange – brug musikken!

Vi tilrettelægger et oplæg, hvor vi sammen med eleverne lytter til og diskuterer en håndfuld musiknumre, som alle på en eller anden måde har protesteret mod eller været kritiske over for deres politiske samtid.

• Quiz logo må bruges.png

Quiz:kamp Online: Hvem, hvad og hvorfor?

Biblioteket giver tips til at søge på Google og i bibliotekets e-ressourcer, og giver via eksempler en tjekliste, som eleverne kan bruge til relevansvurdering og kildekritik i skolen.

• Villads fra Valby.jpg

Sikker i trafikken med Villads fra valby

Villads skal starte i skole, og vi hjælper ham med at blive sikker i trafikken. Vi leger trafik-lege og hører historien ”Villads fra Valby køber slik”. Dette tilbud er særligt tilrettelagt til de små skolestartere og indbefatter en gratis boggave fra biblioteket.

• lillefrø.jpeg

Sjov med Jakob martin Strids historier

Vælg mellem historierne ”Da Lille Madsens hus blæste væk” og ”Lille Frø”. Først læser vi historien, og så digter vi selv videre. Vi laver vores egne Lille Frø-sokkedyr eller hejser nyttige ting op til Lille Madsens hus på bjergtoppen og tegner vores egne slemme historier

• SP til SIV.jpg

Skoletjenesten Pederstrup

Natur, historie, miljø og samfund gennem levende læring i Ballerups største klasseværelse.

• Skrivevaerksted.jpg

Skriveværksted – sæt gang i dine elevers skriveglæde

Forløbet introducerer eleverne til det at skrive fiktive tekster. De får redskaber til at komme i gang med at skrive og får mulighed for at udfolde sig kreativt og eksperimentere med forskellige skrivestile og genrer.

SøgSmart

Søgsmart.dk's formål er at styrke "eleven som kritisk undersøger" gennem informationssøgning, begyndende kildekritik og relevansvurdering. At lærer dem at vælge medie ud fra informationsbehov samt give dem forståelse for, at der er flere trin i en søgeproces.

Dette kursus er en vejledning til lærere i at bruge dette værktøj.