Døde dyr i leret – Fossiljagt i Gram Lergrav

Kontakt

Forløbet Døde dyr i leret – Fossiljagt i Gram Lergrav kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

Døde dyr i leret

Når I ankommer til museet, vil I først få en lille rundvisning, hvor museumsformidleren fortæller jer om hvad vi skal lave og hvorfor der kan findes rester af dyr i leret, som vi kalder fossiler. Vi fokuserer på, at vi skal hjælpe hinanden med at finde og undersøge nogle af de mange dyr, som ligger gemt i den gamle havbund. I skal klæde om på museet og så skal vi gå til graveområdet sammen med vores graveudstyr. Vi skal gå ca. 400 m. Vi arbejder i lergraven efter en aftalt tid. Bagefter går vi til museet, rengør udstyr og går i laboratoriet. Her kigger vi på nogle af fundene i vores stereolupper og finder ud af hvad det er. Vi taler om geologisk tid og prøver sammen at klassificere vores fund fra lergraven. Når vi er færdige, er I velkomne til at benytte museets faciliteter og fx spise frokost ved vores borde/bænke.

Dette forløb er et praktisk forløb, hvor alle indskolingselever kan være med. Specialklasser er også meget velkomne hos os.

Husk: Gummistøvler, flyverdragter eller overtrækstøj, som må blive beskidt, skiftetøj og poser til det snavsede tøj.

Hvornår: Alle hverdage uden for skolernes ferier.

Bemærk: Aktiviteterne i lergraven kan ikke gennemføres ved sne, frost eller meget vådt føre

Hele Året
Lærere & Pædagoger
Biologi
Natur og teknologi
Naturgeografi
900,00 kr for gruppe på max. 30 personer
Max. antal børn
1 skoleklasse max. 30 elever
Varighed
2-3 timer + transport
Hvor?

Gram lergrav, Naturhistorie og Palæontologi

Lergravsvej 2
6510 Gram

Webside

Forløbets hjemmeside

asho@msj.dk

Asbjørn Holm
Museumumsformidler

“Virkeligheden skal ind i skolen, og skolen skal ud i virkeligheden.” Det er den enkle vision, der understøtter fremtidens folkeskole. Folkeskolen skal løbende inddrage virksomheder, foreninger og andre interessenter, så undervisningen bliver mere virkelighedsnær for eleverne. Så lærer de mere.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.