Gær og brødmagi – Skoletjenesten Pederstrup
Kontakt forløb herDet er et lille stykke hverdagsmagi, når den klæbrige dej hæver og bliver til et stort luftigt brød. Men hvad er det egentlig der sker? Besøg Professor Yeasts laboratorie og bliv klogere på den mystiske gær. Vi går tæt på den levende ingrediens i brødet: Hvad er gær for en organisme og hvordan får vi den til at fungere bedst når vi bruger den til bagning?
Forløbets indhold
Dit brød er levende! Gær er en encellet svamp som findes overalt omkring os og i mange afarter. I professorens laboratorie undersøger vi almindeligt bagegær gennem forsøg og mikroskop. Under hvilke forhold trives gær bedst, og hvordan ser den ud tæt på? Vi taler også mere generelt om svampe som organisme, og om hvad der adskiller dem fra både dyr og planter.
Forberedelse før besøget
Tal gerne om gær og svampe inden besøget, og evt om inddeling af organismer i riger (dyr, planter, svampe, bakterier og andre encellede organismer).
Tidspunkt
Målgruppe
Fag
Pris
Max. antal børn
Varighed
Læringsmål

Hvor?
Pederstrup Landsby
Pederstrupvej 49
2750 Ballerup
Telefonnummer
Webside
E-mailadresse

Kontaktperson
Camilla Lindberg
Naturvejleder og biolog