KROPPEDAL MUSEUM – FYRSTEN FRA ISHØJ

Kontakt

Forløbet KROPPEDAL MUSEUM – FYRSTEN FRA ISHØJ kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

I efteråret 2007 foretog Kroppedal Museum en arkæologisk udgravning i udkanten af Torslunde Landsby i Ishøj Kommune. Det, der ved udgravningens start var en fodboldbane skulle snart vise sig at dække over en rig fyrstegrav fra romersk jernalder. Graven kan dateres til omkring år 250 e.Kr.

Fyrsten fra Ishøj er en udstilling som Kroppedal Museum har på Bredekærgård i Ishøj. Udstillingen viser en fyrstegrav fra romersk Jernalder, med mange fine genstande der giver et indblik i den absolutte elite fra perioden samt kontakter til Romerriget.

Ved et besøg på Bredekærgård vil eleverne få aktiveret deres nysgerrighed, så de selv gør sig tanker om, hvordan samfundet har set ud i jernalderen. Graven er et unikt fund og fortæller noget om hvordan en person af høj status har levet, og hvordan han døde. Fundet er velbevaret og kan derfor give en masse viden, der strækker sig fra Torslunde i Ishøj, hvor graven blev fundet, til militæret i Romerriget. Samtidig skal vi kigge på fund fra hverdagslivet i jernalderen og tale om hvordan de fleste mennesker har levet for næsten 2000 år siden. 

Tidspunkt
Hele Året
Målgruppe
3. klasse
4. klasse
5. klasse
Fag
Historie
Pris
Gratis for Albertslund, Høje-Taastrup og Ishøj kommunes skoler. Pris for andre skoler: 500 kr.
Max. antal børn
30
Gratis
Hvor?

Bredekærgård

Tranegilde Bygade 4
2635 Ishøj

Telefonnummer

43303008

Webside

Forløbets hjemmeside

E-mailadresse

julie.ring@kroppedal.dk

Kontaktperson

Fyrsten fra Ishøj

Se alle forløb fra

Kroppedal Museum

Thomas Rasmussen
Kontakt Skolen i Virkeligheden
Thomas Rasmussen

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Skolenivirkeligheden.dk. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har brug for hjælp til, hvordan du retter i et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.