NORDATLANTENS BRYGGE - Samtidskunst – NERVESCAPE IX

formidling@bryggen.dk

Nordatlantens Brygge

shoplifter_photo-by-rio-gandara.jpg

Kom og dyk ned i biologien gennem billedkunsten og billedkunsten gennem biologien!

Vi skal opleve og lære gennem kroppen, omsætte signalstoffer til beklædning og performance og have det sjovt med teorien.

Værket Nervescape IX af den islandsk fødte kunstner Hrafnhildur Arnardóttir, som går under kunstnernavnet Shoplifter, er en stedsspecifik installation fremstillet udelukkende af farverigt syntetisk hår, der i store organiske formationer fylder rummene fra gulv til loft.
    Værket, som er den niende version af Nervescape, har været vist over hele verden og forholder sig på hvert udstillingssted aktivt til de aktuelle rum. Værket vil på Nordatlantens Brygge brede sig over to etager i det gamle historiske pakhus.

I værkets titel såvel som udformning ser man Shoplifters interesse for neurovidenskaben. De sammenfiltrede bundter af hår har således ligheder med nervecellernes organiske struktur. Samtidigt arbejdes der i det farverige og sanselige værk ud fra et ønske om at påvirke vores nervesystem i en mere direkte forstand, idet kunstneren mener, at vores hjerne udløser signalstoffet serotonin, vores naturlige lykkestof, når vi omfavnes af de stærke farver og bløde berøringer.

Dette forløb bevæger sig i en vekselvirkning mellem dette ydre fysiske landskab og det indre, mellem det sanselige og det teoretiske og går på tværs af kompetenceområder indenfor fagene billedkunst og biologi.
    Eleverne vil i forløbet arbejde sig ind i genrerne installation og performance.
    De vil få til opgave at visualisere modeller af nervesystemet fra biologifaget gennem bevægelse, samarbejde og interaktion med udstillingen.
    Det er forløbets formål at eleverne gennem kropsliggjorte erfaringer konkretiserer og synliggør indre og abstrakte processer i nervesystemet.

GRATIS FORLØB

Årstid