NORDATLANTENS BRYGGE - Samtidskunst – NERVESCAPE IX

1401 - København K

formidling@bryggen.dk

Nordatlantens Brygge

hrafnhildurarnardottirshoplifter_nervescape-vii_national-gallery-of-iceland_2017_photo-by-frosti-gnarr.jpg

Hvad sker der, når man zoomer ind på hår som materiale og bruger det på nye måder?

Værket Nervescape IX er en stedsspecifik installation af kunstneren Hrafnhildur Arnardóttir, som går under kunstnernavnet Shoplifter. Installationen er fremstillet udelukkende af farverigt syntetisk hår, der i store organiske formationer fylder rummene fra gulv til loft.

Værket, som er den niende version af Nervescape, har været vist over hele verden og forholder sig på hvert udstillingssted til de aktuelle rum.
    Værket vil på Nordatlantens Brygge brede sig over to etager af det gamle historiske pakhus, hvor der skabes et landskab, der både refererer til Shoplifters islandske rødder og til hendes interesse for neurovidenskaben og nervecellernes organiske strukturer.
    Der er således tale om et univers bestående af både et ydre og et indre landskab, der ikke kun taler til øjnene men opleves med alle sanser.

Sanserne vil også være indgangsvinklen til dette forløb, når vi med hele kroppen går på oplevelse i kunstværket, for efterfølgende at forholde os til materialerne, formgivningen og det kunstneriske udtryk.

I en æstetisk læreproces veksler forløbet mellem sansning og oplevelse, elevernes egenproduktion og analyse og refleksion gennem dialogbaserede billedsamtaler.
    I værkstedet tager vi fat i materialet hår som et tekstil og fremstiller rumlige billeder gennem nålefiltning af hårfibre i farverige, abstrakte landskaber.
    Håret vi gør brug af er fra får og der skabes hermed også en opmærksomhed på, hvordan hår fra dyr forarbejdes og benyttes af mennesker.

GRATIS FORLØB

Årstid