Amager 2018 – vores lokale identitet

Kontakt

Forløbet Amager 2018 – vores lokale identitet kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

Amager er kendt for sin stærke lokale identitet. Den karakteristiske Amagerdragt og den festlige fastelavnsfejring er stadigvæk synlige beviser herpå. Alligevel er der også forskel på f.eks. Dragør, Store Magleby og Tårnby. For den ældre generation er lokal identitet, tradition og historie centrale begreber i selvforståelsen. Slægten har boet på Amager i generationer, og enkelte familier kan nærmest føre deres rødder tilbage de hollandske indvandrere, der slog sig ned i Store Magleby i 1521.

Tidligere blev denne lokale identitetsfølelse ført fra en generation til den næste: "Livet, som det leves, ikke mindst på de gårde, som er gået i arv inden for samme slægt i flere generationer, er jo en arv, man har modtaget fra generationen før os og som vi bygger vort liv på og gerne vil give videre til generationen efter os".

Men hvordan står det til med lokal identitetens forankring i dag? Er det stadigvæk vigtigt for unge at holde fast i de gamle traditioner, at bo på Amager, kende lokalhistorien og holde det lokale særpræg i live?

Kunstværket "Amager 2018" er et bestillingsværk. Museum Amager har givet Peter Carlsen en bunden opgave, og derfor er samarbejdet med eleverne en vigtig del af projektet. Elevinddragelsen er tænkt som en inspirationskilde til kunstneren, og elevernes arbejde vil derfor komme til at påvirke det færdige maleri.

"Amager 2018" skal være en lokalhistorisk pendent til Peer Carlsens moderne historiemaleri "Danmark 2009", som diskuterer national identitet.

Skoleforløb

Museum Amager ønsker at skabe dialog mellem skoler i Dragør/Tårnby Kommuner og Peter Carlsen. I februar 2016 gennemførtes et pilotprojekt med Store Maglebyskolens 9. klasser, som forløb på følgende måde:

– Oplæg ved museumsleder Søren Mentz om identiteter. Hvad går projekt "Amager 2018" ud på, hvad er lokal identitet, hvad er national identitet og hvordan har man brugt kunst til at fremstille en fælles identitet.

– Oplæg ved Peter Carlsen om processen bag udførelsen af kunstværket "Danmark 2009", hvordan arbejder en kunstner og hvordan kan elevernes projekter inspirere kunstneren

– Lærerne gennemgår opgaven med eleverne og laver grupper.

– Søren Mentz og Peter Carlsen taler med grupperne individuelt i løbet af dagen.

– Eleverne fremlægger deres produkt.

 

Tidspunkt
Januar
Februar
Marts
Oktober
November
December
Målgruppe
0. klasse
1. klasse
2. klasse
3. klasse
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Fag
Billedkunst
Dansk
Historie
Gratis
Hvor?

Museum Amager

På den aktuelle folkeskole
0

Telefonnummer

30108868

E-mailadresse

sm@museumamager.dk

Kontaktperson

Der er intet billede

Rediger forløb

Husk at udfylde en korrekt e-mail adresse
Vi kan ikke behandle din forespørgsel i øjeblikket. Prøv venligst igen.

Såfremt den indtastede e-mail findes i vores system, vil du modtage yderligere information.
Response code:

Thomas Rasmussen
Kontakt Skolen i Virkeligheden
Thomas Rasmussen

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Skolenivirkeligheden.dk. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.