Herskab og Tjenestefolk – Gammel Estrup

Kontakt

Forløbet Herskab og Tjenestefolk – Gammel Estrup kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

Med udgangspunkt i museets samling præsenteres eleverne for tjenestefolkene og herskabet. Hernæst skal eleverne prøve kræfter med livet på herregården omkring år 1900.

Tema: Både arbejds- og levevilkår for folkene på de danske herregårde var markant anderledes, end vi kender det i dag. Eleverne introduceres for tyendeloven og den store forskel på arbejderklassen og grevefamilien, der boede på Gammel Estrup omkring århundredeskiftet.

Forløb: Eleverne skal i fællesskab opleve et sanseligt møde med kulturhistorien. Der er mulighed for at arbejde med naturen som spisekammer og anvende naturen omkring Gammel Estrup som et historisk læringsrum.

Samfundets opbyggelse – Vi lærer om forskellige samfundsgrupper og deres vilkår. Læringen forankres igennem skriftligt arbejde med de såkaldte skudsmålsbøger.

Arbejde, håndværk og arbejderliv – Vi lærer om tjenestefolkenes dagligdag og livsverden ved at trække i arbejdstøjet og prøve kræfter med datidens tyendearbejde

Rig og fattig – Vi skaber en kontrast til herskabets rigdom, ved at lære om samfundets laveste mennesker.

Rollespil – Vi arbejder med politiske forhold omkring år 1900 igennem et særligt tilrettelagt rollespil.

SÆSONBETINGET – Den selvforsynende herregård – Vi lærer om naturens ressourcer og madkultur igennem det direkte arbejde med efterårets bugnende herregårdshave.

Hele Året
Børnehaver & Dagtilbud
Håndværk og Design
Samfundsfag
1000,- (entré og omvisning inkluderet)
Max. antal børn
Varighed
3 timer
Hvor?

Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum

Randersvej 2
8963 Auning

Webside

Forløbets hjemmeside

bu@gammelestrup.dk

Kontakt Gammel Estrups Børn og Unge-afdeling på
bu@gammelestrup.dk eller ring på 87950714

Se alle forløb fra

Gammel Estrup

(Forløb fra en anden kommune)

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Syddjurs Kommunes Skolenivirkeligheden.dk side. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.