Biblioteket som projektrum

Kontakt

Forløbet Biblioteket som projektrum kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

MÅLGRUPPE: Udskolingen (7.-10. klasse)

VARIGHED: 1 time

FORMÅL: At opfriske elevernes søgekompetencer og viden om relevante baser. Vise biblioteket som et, hvor de kan arbejde med projekter.

INDHOLD: et kort oplæg om søgning, kildekritik samt digitale ressourcer. Derefter giver vi en rundvisning i biblioteket, med særligt fokus på hvor eleverne kan finde computere og arbejdsplads til projekter og gruppearbejde. Vi fortæller også om fagbøger og det praktiske omkring lån, reservering, afhentning og aflevering.

FORBEREDELSE: Besøget giver bedst mening i forbindelse med at eleverne skal finde materialer til et konkret projekt.

HVOR: På Ebeltoft, Hornslet, Kolind eller Rønde Bibliotek. Oplægget om søgning og baser kan også holdes lokalt på jeres skole.

TIDSPUNKT: På Ebeltoft, Hornslet, Kolind eller Rønde Bibliotek. Oplægget om søgning og baser kan også holdes lokalt på jeres skole.

 

KLÆD DIN KLASSE PÅ TIL PROJEKTOPGAVEN:

Har du elever i 6. eller 9. årgang tilbyder vi også et lidt længerevarende forløb til projektopgaven.

For 6. årgang: Vi kommer kun som et led i et opgaveforløb, dvs. før besøget har eleverne arbejdet med deres problemformuleringer til et konkret emne og når vi tager afsted igen skal de arbejde videre med de ting de har lært og de materialer de har fundet. Det kunne f.eks. være i forbindelse med opgaver om Uge sex, Verdensmål, Grænser. Biblioteket kommer med et oplæg på ca 2 timer, der fokuserer på at forbedre elevernes søgeteknik, hjælpe dem med at formulere søgeord, være kildekritiske og kende de gode baser, der kan hjælpe dem i deres projektopgave.

For 9. årgang: Biblioteket kan komme på besøg i forbindelse med projektopgaven for at repetere søgeteknik og viden om kildekritik samt formidle flere relevante baser. Når I opfordrer jeres elever til at tage på biblioteket efter bøger, så sørg for at de kan tage problemformuleringen med – det hjælper os og giver eleverne større chance for at få gode materialer med hjem

Tidspunkt
Hele Året
Målgruppe
7. klasse
8. klasse
9. klasse
10. klasse
Fag
Dansk
Varighed
1 time
Gratis
Hvor?

På jeres folkebibliotek eller jeres egen skole

Webside

Her kan du læse om f.eks. udlånstid for skoler

E-mailadresse

syddjursbibliotek@syddjurs.dk

Kontaktperson

Pernille Glibstrup Lønvig
Bibliotekar
Tlf. 2034 4977
Mail: pegl@syddjurs.dk

 

Se alle forløb fra

Syddjurs Bibliotek

Rediger forløb

Husk at udfylde en korrekt e-mail adresse
Vi kan ikke behandle din forespørgsel i øjeblikket. Prøv venligst igen.

Såfremt den indtastede e-mail findes i vores system, vil du modtage yderligere information.
Response code:

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Syddjurs Kommunes Skolenivirkeligheden.dk side. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

 

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.