Kattegatcentret – Krabbefangst og væddeløb

Kontakt forløb her

Hvilken slags madding fanger bedst krabber? Vi deler eleverne ind i hold og fanger krabber i Kattegatcentrets egen havn. Bagefter vejer, måler og kønsbestemmer vi krabberne og giver dem et sundhedstjek – har de har alle ben, og er de angrebet af parasitter? Til sidst udvælger vi de sundeste krabber, som indgår i det afsluttende krabbevæddeløb.

Krabberne lider ikke overlast, men dyreetik er alligevel på programmet, ligesom vi gennemgår krabbernes fysiologi.

Til 'Krabbefangst og væddeløb' lærer eleverne blandt andet …

• at håndtere krabber
  • om krabbens fysiologi og særlige tilpasninger
  • om kønsbestemmelse af krabber
Børnehaver & Dagtilbud
Elevernes alsidige udvikling
Natur og teknologi
Sproglig udvikling
65,- pr. elev/lærer (975,- for hold under 15 personer)
Hvor?

Kattegatcentret

Færgevej 4
8500 Grenaa

Webside

Forløbets hjemmeside

sf@kattegatcentret.dk

Søren Forsberg
Skoletjeneste og udvikling

​Som leder af skoletjenesten på Kattegatcentret, glæder jeg mig til at lede en "stime småfisk" rundt i vores våde, sjove og lærerige univers.

Jeg er uddannet lærer, og har undervist i folkeskolen frem til oktober 2018 primært i naturvidenskabelige fag. Min interesse for havet er "dybtfølt", for jeg er nemlig undervandsjæger og jager fisk til familiens aftensmåltid på store dybder og med stor tålmodighed.

Jeg håber at kunne give et stykke af mig selv og min egen interesse i hav og natur til de elever som besøger skoletjenesten på Kattegatcentret

Se alle forløb fra

Kattegatcentret

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Syddjurs Kommunes Skolenivirkeligheden.dk side. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.