Kattegatcentret – Hajer – havets toptunede rovdyr

Kontakt

Forløbet Kattegatcentret – Hajer – havets toptunede rovdyr kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

Sammen med vores underviser skal vi rundt i Kattegatcentrets udstilling og kigge på de spændende og seje hajer. Vi møder danske hajer, som vi endda kan få lov at røre i vores rørebasin. Men turen går også omkring vores store, tropiske hajer, som vi undersøger nedefra. Vi lærer blandt andet at kende hajerne fra hinanden og om hvordan de går på jagt. 

Eleverne får lov til at mærke og opleve hajhud, de forskellige tænder fra hajerne og andre genstande, som forstærker forståelsen af det, der fortælles.

Hajen er genstand for mange myter og spørgsmål, derfor bruger vi tid på, at eleverne kan få svar på deres undren. 

Eleverne kan efter hajundervisningen arbejde med hajopgaver, som er tilpasset elevernes klassetrin. Afslutningsvis fodrer eleverne de små tropiske hajer og rokker i den store hajtank.
 

Forløbet er aktuelt i alle de naturfaglige fag, men kan også bruges i de humanistiske fag, hvis man arbejder med myter og overtro.

Til "Hajerne – havets toptunede rovdyr" lærer eleverne blandt ande…

  • at dyr – i dette tilfælde hajer – der umiddelbart forekommer ens, er yderst forskelligt tilpasset fra art til art
  • hvad der er kendetegnende for alle bruskfisk
  • at fodre mindre tropiske hajer i den store hajtank.
Tidspunkt
Hele Året
Målgruppe
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Fag
Biologi
Dansk
Kristendomskundskab
Natur og teknologi
Naturgeografi
Pris
65,- pr. elev/lærer (975,- for hold under 15 personer).
Betaling
Hvor?

Kattegatcentret - Grenaa

Færgevej 4
8500 Grenaa

Telefonnummer

52137231

Webside

Forløbets hjemmeside

E-mailadresse

sf@kattegatcentret.dk

Kontaktperson

Søren Forsberg
Skoletjeneste og udvikling

​Som leder af skoletjenesten på Kattegatcentret, glæder jeg mig til at lede en "stime småfisk" rundt i vores våde, sjove og lærerige univers. 

Jeg er uddannet lærer, og har undervist i folkeskolen frem til oktober 2018 primært i naturvidenskabelige fag. Min interesse for havet er "dybtfølt", for jeg er nemlig undervandsjæger og jager fisk til familiens aftensmåltid på store dybder og med stor tålmodighed. 

Jeg håber at kunne give et stykke af mig selv og min egen interesse i hav og natur til de elever som besøger skoletjenesten på Kattegatcentret

Se alle forløb fra

Kattegatcentret

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Syddjurs Kommunes Skolenivirkeligheden.dk side. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

 

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.