Karpenhøj Naturcenter – Vandhulsundersøgelse

Kontakt

Forløbet Karpenhøj Naturcenter – Vandhulsundersøgelse kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

Vi undersøger, hvad der gemmer sig under vandoverfladen og i bevoksningen rundt om vandhullet. Der er smådyr alle vegne, og mange af dem opdager vi aldrig, før vi leder efter dem.

Forløbet starter med at vi i fællesskab få alt udstyret båret ned til vandhullet, og her snakker vi først om hvordan man færdes ved vandhullet samt hvor dyrene lever og hvordan vi bedst fanger dem.

Vi fordeler udstyr og finder i små grupper et godt sted at fiske fra. Vi bruger fangstsigter og sørger for at få mudderet vasket godt ud inden fangsten kommer over i spandene.

Når vi skal kigge nærmere på dyrene flyttes de fra spandene over i hvide fotobakker og i akvarier. Vi beskriver hvordan de ser ud og til hvilken dyregruppe de tilhører – er det et insekt eller noget helt andet? Sammen prøver vi at bestemme dyrene og måske hvad de hedder.

Vi slutter af med en fælles gennemgang af hvad der er fanget og om vi har lært noget sejt om dyrene. Og så skal de selvfølgelig tilbage i vandhullet igen.

Forløbet kan bruges som en introduktion til emnet, som en tur midt i et undervisningsforløb hvor der indsamles data om dyrene eller som en afslutning på jeres arbejde med emnet.

Forløbet kan for de større børn bruges som en del af en kortlægning af vandhullets økologiske kvalitet. Her vil det være godt at installere appen ”Dyr i søen” inden forløbet.

Det er godt at have tøj efter vejret plus gummistøvler på. Tag gerne en iPad med til at tage billeder af dyrene således at I kan arbejde videre med emnet hjemme på skolen.

Biologi
Natur og teknologi
Fra 450 kroner plus moms
Hvor?

Karpenhøj Naturcenter Forløbet kan laves ved vandhuller i Syddjurs Kommune

Dragsmurvej 12
8420 Knebel

Webside

Karpenhøj Naturcenter tilbyder en lang række formidlingsforløb

karpenhoejnaturcenter@gmail.com

Mette Foged
Biolog, naturformidler og udeskolevejleder

Se alle forløb fra

Karpenhøj Naturcenter

Rediger forløb

Husk at udfylde en korrekt e-mail adresse
Vi kan ikke behandle din forespørgsel i øjeblikket. Prøv venligst igen.

Såfremt den indtastede e-mail findes i vores system, vil du modtage yderligere information.
Response code:

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Syddjurs Kommunes Skolenivirkeligheden.dk side. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.