Karpenhøj Naturcenter – Temakasser til udeskole

Kontakt

Forløbet Karpenhøj Naturcenter – Temakasser til udeskole kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

Kunst og kreativ
Med denne kasse er der udstyr og materialer til at gå på opdagelse i naturen og tegne, male og lave filtbilleder i uld. Kort sagt alt hvad der skal bruges til at lave en billedkunst-time i naturen eller med naturens materialer.

Natur- og kulturhistorie
Med denne kasse er der udstyr til at karte råuld, til at spinde uldgarn på håndten samt til at nålefilte. Der er også en håndkværn til at male korn til mel på.

Miljø og bæredygtighed
Denne kasse består egentlig af to kasser. Den ene består af et papir-værksted således at I kan lave jeres eget genbrugspapir.

I den anden kasse er fyldt med udstyr til at eksperimentere med alternativ energi som vindkraft og solvarme.

Bevægelse
I denne kasse finder I det som skal bruges til at trække en idrætstime ud i naturen. Der kan trænes motorik på slackline og i hængekøje, øves på at bruge kort og kompas samt træne hele kroppen med en suspensiontrainer.

Kryb og kravl
Gå på opdagelse i skov og eng efter insekter og andre smådyr. Studér dyrene og bestem dem ved hjælp af bestemmelsesdug og håndbøger.

Skov og mark
Denne kasse har udstyr til jordbundsundersøgelser og undersøgelser af biodiversitet i skov og mark.

Vilde planter
Undersøg den lysåbne natur og de vilde planter. Lav f.eks. jeres eget herbarium.

Hav og kyst
Gå på opdagelse på det lave vand med rejestrygenet, vandsold og vandkikkert. Indsaml og bestem organismerne.

Litteratur og fortælling
Tag fortællehatten på og begiv jer ud på opdagelse i fortællingerne. Klæd eleverne på til at lave deres eget læringsrollespil.

Bålmad
Gå på opdagelse i den omkringliggende natur og find vilde urter til madlavningen. Tilbered derefter små retter over bål.

Snitterier
Komplet kasse med knive og specialværktøj til at snitte i træ.

Hele Året
Billedkunst
Biologi
Fysik og kemi
Håndværk og Design
Idræt
Madkundskab
Natur og teknologi
Naturgeografi
Gratis for Syddjurs skoler
Hvor?

Udstyret skal hentes og afleveres på Karpenhøj Naturcenter

Dragsmurvej 12
8420 Knebel

Webside

Karpenhøj Naturcenter tilbyder en lang række formidlingstilbud

karpenhoejnaturcenter@gmail.com

Mette Foged
Biolog, naturformidler og udeskolevejleder

Se alle forløb fra

Karpenhøj Naturcenter

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Syddjurs Kommunes Skolenivirkeligheden.dk side. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et forløb vi kan udbyde til skoler, så opret dig som et forløb her.